autor:

autor

» » Prajituri

Negresa in pijama

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina.


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta.


Se face crema din unt, zahar si cacao, frecindu-se bine impreuna, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Peste aceasta crema se pune spuma, care se face astfel: 4 albuse, 200 g zahar, 2 prafuri de vanilie se bat pe aburi pina se ingroasa.


Se lasa cca 10 minute sa se raceasca, apoi se intinde peste crema. Deasupra spumei se rade ciocolata.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

66 voturi

Ingrediente

  • B l a t u l: 6 oua intregi
  • 180 g zahar
  • 70 g faina
  • 3 linguri cacao
  • C r e m a: 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • S p u m a: 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 prafuri de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

33 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri