autor:

autor

» » Prajituri

Negresa in pijama

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina.


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta.


Se face crema din unt, zahar si cacao, frecindu-se bine impreuna, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Peste aceasta crema se pune spuma, care se face astfel: 4 albuse, 200 g zahar, 2 prafuri de vanilie se bat pe aburi pina se ingroasa.


Se lasa cca 10 minute sa se raceasca, apoi se intinde peste crema. Deasupra spumei se rade ciocolata.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

66 voturi

Ingrediente

  • B l a t u l: 6 oua intregi
  • 180 g zahar
  • 70 g faina
  • 3 linguri cacao
  • C r e m a: 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • S p u m a: 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 prafuri de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri