autor:

autor

» » Prajituri

Negresa in pijama

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina.


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta.


Se face crema din unt, zahar si cacao, frecindu-se bine impreuna, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Peste aceasta crema se pune spuma, care se face astfel: 4 albuse, 200 g zahar, 2 prafuri de vanilie se bat pe aburi pina se ingroasa.


Se lasa cca 10 minute sa se raceasca, apoi se intinde peste crema. Deasupra spumei se rade ciocolata.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

66 voturi

Ingrediente

  • B l a t u l: 6 oua intregi
  • 180 g zahar
  • 70 g faina
  • 3 linguri cacao
  • C r e m a: 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • S p u m a: 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 prafuri de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri