autor:

autor

» » Prajituri

Negresa in pijama

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
B l a t u l: 6 oua intregi, 180 g zahar, 70 g faina, 3 linguri cacao, , C r e m a: 200 g unt, 120 g zahar, 2 linguri cacao, , S p u m a: 4 albusuri, 200 g zahar, 2 prafuri de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

67 voturi

Mod de preparare

Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina.


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta.


Se face crema din unt, zahar si cacao, frecindu-se bine impreuna, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Peste aceasta crema se pune spuma, care se face astfel: 4 albuse, 200 g zahar, 2 prafuri de vanilie se bat pe aburi pina se ingroasa.


Se lasa cca 10 minute sa se raceasca, apoi se intinde peste crema. Deasupra spumei se rade ciocolata.
Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina.


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, apoi se p
Retete
Alte retete din Prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu struguri si mere

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga si zaharul. Pe urma se adauga galbenusurile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

67 voturi

Ingrediente

  • B l a t u l: 6 oua intregi
  • 180 g zahar
  • 70 g faina
  • 3 linguri cacao
  • C r e m a: 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • S p u m a: 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 prafuri de vanilie

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Pune?i apa împreun? cu sarea ?i uleiul la fiert; când au început s? fiarb?, ad?uga?i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje