autor:

autor

» » Prajituri

Nuga

   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele.


Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma, se mai pune pe foc, foarte putin.... se ia de pe foc, se adauga alunele taiate marunt in cantitatea dorita. Acest amestec se aseaza intre cele 2 foi si se taie patratele.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

73 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 1/4l apa
  • 1 cescuta cu miere
  • vanilie
  • 6 albusuri
  • alune
  • 2 foi "Lica"

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri