autor:

autor

» » Prajituri

Ochi de pisica

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald.


Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si de grosime de 5 mm. De-a lungul fiecarei foi de o parte si de alta se aseaza visine sau cirese una langa alta.


Se ruleaza spre interiorul tavii din ambele parti lasand un spatiu de 2 cm intre mareginile rulate.


Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu margarina si faina iar spatiul gol se umple cu albusurile batute spuma cu zahar si nuca macinata.


Dupa ce s-a copt si racit se toarna glazura.


Se taie rulouri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • Foi: 450g faina
  • 150 g margarina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 10 g drojdie
  • Umplutura: 500g visine sau cirese
  • 4 albusuri
  • 150g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura: 150g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri