autor:

autor

» » Prajituri

Ochi de pisica

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foi: 450g faina, 150 g margarina, 5 galbenusuri, 1 cana lapte, 10 g drojdie, Umplutura: 500g visine sau cirese, 4 albusuri, 150g zahar, 150 g nuca macinata, Glazura: 150g zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald.


Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si de grosime de 5 mm. De-a lungul fiecarei foi de o parte si de alta se aseaza visine sau cirese una langa alta.


Se ruleaza spre interiorul tavii din ambele parti lasand un spatiu de 2 cm intre mareginile rulate.


Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu margarina si faina iar spatiul gol se umple cu albusurile batute spuma cu zahar si nuca macinata.


Dupa ce s-a copt si racit se toarna glazura.


Se taie rulouri
Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald.


Se imparte aluatul in 2-3 foi de mar
Retete
Alte retete din Prajituri

Cornulete

Margarina se freaca bine si se incorporeaza treptat galbenusurile. Se adauga apoi faina. Acest aluat

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza

4 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • Foi: 450g faina
  • 150 g margarina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 10 g drojdie
  • Umplutura: 500g visine sau cirese
  • 4 albusuri
  • 150g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura: 150g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje