autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu mere

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru compozitia de pandispan.


Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare.


Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt. Apoi galbenusrile se aduga peste spuma de albusuri si se amescteca in continuare. Dupa care se pune faina. Faina nu se mixeaxa, se aduga usor cu o lingura.


Intr-un vas rotund care nu lipeste se caramelizeaza la foc mic cele alte 6 linguri de zahar.Intre timp 5 mere se decojesc si se taie in 4 bucati fiecare. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se aseaza pe fundul vasului in forma de spirala bucatile de mar.Zaharul caramelizat trebuie sa fie firbinte, nu se lasa la racit.


Se da la cuptor 10 min.


In compozitia de pandispan se pune 1 mar ras si stors de zeama, stafide, caise uscate.


Apoi se scoate vasul si se toarna compozitia de pandispan.


Se da la cuptor 25 minute. Dupa care se scoate vasul, se dezlipeste de pe margini cu un cutit subtire, se pune o farfurie intinsa deasupra vasului si se rastoarna. In acest fel merele care au stat dedesubt vor veni deaspura. Optional se pudreaza cu zahar. Nu se taie fierbinte.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Halaszi_Alexandra

    Halaszi_Alexandra (Chef de cuisine):

    am incercat azi aceasta reteta, dar am mai adaugat si frisca deasupra dupa ce s-a racit!!! buna de tot!!!!!!!!!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Gustos si usor de preparat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Un preparat-desert foarte rapid!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Arata bine, as manca si eu, mi-ati facut pofta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

31 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri e zahar
  • 1 cana de faina
  • 6 mere
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide
  • caise uscate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de carmen macelaru

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Tort mascota

Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider. Untul

6 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi

Strudele

Pentru compozitie. Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o

1 vot    0 comentarii
20 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustos si usor de preparat...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri