autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru papanasi:, - 500 gr de branza de vaca, sa fie branza de vaca grasa, - 3 oua, - un varf de cutit de sare, - un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie, - 500 gr faina, - o fiola de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

139 voturi

Mod de preparare

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza faina si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.


Din aluatul de mai sus se fac bilute in care se face o gaura in mijloc (sa arate ca un covrig). Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi.


Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.


Pentru ca nimanui nu ii plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana si se servesc. Pofta buna!!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se

16 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maciuca Victoria , 18 septembrie 2013

    da imi plac mult cu dulceata caise si fructe de padure ,vreau sa ii fac acasa

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Buni,foarte buni!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ce bunatateeee!!!!!!

    • Fara foto

      cotuca , 15 decembrie 2009

      deliciosssss!!!

    • Fara foto

      Mirela , 15 decembrie 2009

      Arata foarte bine papanasii tai.O reteta reusita.Recomand sa fie serviti cu dulceata din fructe de padure sau afine.Sunt foarte gustosi asa.

    • Fara foto

      andreea , 14 decembrie 2009

      arata foarte bine

    • Fara foto

      dana73_76 , 14 decembrie 2009

      cred ca e tare gustoasa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte gustosi.

    • Fara foto

      iassmyna , 14 decembrie 2009

      5 stelute la reteta delicioasa !

    • Fara foto

      giaserbu , 14 decembrie 2009

      Arata foarte apetisant!

    • Fara foto

      ari05 , 14 decembrie 2009

      wow... cred ca sunt deliciosi !!! si arata fff bine !!!

    • Fara foto

      Ramona , 14 decembrie 2009

      mmmmmm delicios..sigur o sa incerc si eu reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

139 voturi

Ingrediente

  • Pentru papanasi:
  • - 500 gr de branza de vaca
  • sa fie branza de vaca grasa
  • - 3 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • - un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
  • - 500 gr faina
  • - o fiola de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de manolecarmen

Tort cu fructe!

blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Torturi

Tort camasa

Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Tort de vara!

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Buni,foarte buni!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Curatam coditele capsunilor, ii spalam si ii scurgem de apa. Punem capsuni intr-un castron si ii zdrobim cu o furculita. Mixam albusurile

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse