autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Parjoale din carne de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
600-650 g carne tocata de porc, 30-40 g faina alba, 1 morcov, 2 cepe, 1 capatana usturoi, 1 legatura marar + patrunjel, 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri), 2 oua, 2 linguri ketchup, 200 ml ulei pentru prajit (de palmier), sare, piper, boia, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec …


Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugati si 2-3 linguri de apa, ca sa nu se prajeasca ceapa.


Puneti intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ketchup, verdeata tocata, ouale, painea inmuiata si bine stoarsa (pesmetul), usturoiul curatat si zdrobit. Adaugati boia, cimbru, sare, piper dupa gust (eventual si baza pentru mancaruri).


Formati cu mana uda bile mai mari, cam cat o lingura buna de carne, pe care le dati prin faina. Puneti uleiul la incins, apoi luati fiecare bila in mana, aplatizati-o putin si puneti-o la prajit in uleiul incins. Procedati la fel cu toate parjoalele, iar dupa 6-7 minute de prajit la foc mic, intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa alte 6-7 minute sunt gata.


Scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi asezati-le pe un platou.


Se pot servi cu mustar, cu salate, garnituri, sosuri, etc. Eu le-am servit cu sos de legume si muraturi.


Am garnisit platoul cu peperoni murati si verdeata tocata. Pofta buna.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ficatei pane cu piure de cartofi

Ficateii spalati se dau prin faina, ouale batute bine si apoi se frig in uleiul bine incins. Cartofii

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Pentru inceput oparim varza in apa cu sare ,putin otet cimbru si boabe de piper,scoatem frunzele

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600-650 g carne tocata de porc
  • 30-40 g faina alba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri)
  • 2 oua
  • 2 linguri ketchup
  • 200 ml ulei pentru prajit (de palmier)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

78 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate si ele in doua, morcovii si telina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu pui si sos de rosii

Paste cu pui si sos de rosii

Eu am folosit paste italiene din grau dur pentru ca fierb mai bine isi pastreaza forma si sunt mai gustoase decat cele romanesti. Pastele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne