autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Parjoale din carne de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
600-650 g carne tocata de porc, 30-40 g faina alba, 1 morcov, 2 cepe, 1 capatana usturoi, 1 legatura marar + patrunjel, 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri), 2 oua, 2 linguri ketchup, 200 ml ulei pentru prajit (de palmier), sare, piper, boia, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec …


Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugati si 2-3 linguri de apa, ca sa nu se prajeasca ceapa.


Puneti intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ketchup, verdeata tocata, ouale, painea inmuiata si bine stoarsa (pesmetul), usturoiul curatat si zdrobit. Adaugati boia, cimbru, sare, piper dupa gust (eventual si baza pentru mancaruri).


Formati cu mana uda bile mai mari, cam cat o lingura buna de carne, pe care le dati prin faina. Puneti uleiul la incins, apoi luati fiecare bila in mana, aplatizati-o putin si puneti-o la prajit in uleiul incins. Procedati la fel cu toate parjoalele, iar dupa 6-7 minute de prajit la foc mic, intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa alte 6-7 minute sunt gata.


Scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi asezati-le pe un platou.


Se pot servi cu mustar, cu salate, garnituri, sosuri, etc. Eu le-am servit cu sos de legume si muraturi.


Am garnisit platoul cu peperoni murati si verdeata tocata. Pofta buna.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar

Se spala pieptul de pui, se taie in felii ca de snitel, se bat apoi se face o compozitie din ulei,

20 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600-650 g carne tocata de porc
  • 30-40 g faina alba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri)
  • 2 oua
  • 2 linguri ketchup
  • 200 ml ulei pentru prajit (de palmier)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

78 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne