autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Paste cu fructe de mare

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri.


Pastele se fierb "al dente". Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei.


Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle.


Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic.


Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec.


Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos).


Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin.


Se potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca.


Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si 1 kg fructe de mare. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.


Un Sauvignon Blanc sec rece, completeaza in mod fericit o masa cu specific mediteranean.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Bune si gustoase! Depinde de fructele de mare care se gasesc pe piata,cateodata proaspete ,cateodata congelate; Scoici raci,calamari sau creveti,important ca sunt fructe de mare!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    si putin patrunjel tocat deasupra,felicitari este o reteta ft buna,o pregatesc cel putin o data pe saptamana!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

274 voturi

Ingrediente

  • paste 500 g,
  • fructe de mare congelate 500g
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ardei iute
  • piper,
  • sare,
  • 1 lingura unt
  • ulei de masline
  • 1-2 pahare vin alb sec.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
vera

vera (Chef de cuisine)

si putin patrunjel tocat deasupra,felicitari este o reteta ft buna,o pregatesc cel putin o data pe saptamana!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste