autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive cu carne, Retete de Craciun

Pate de ficat de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina sau unt (prajit este mai bun).


Se taie in cubulete sau fasiute subtiri si se pune intr-un castron.


Cepele curatate se taie in bucati mai mari si se calesc in margarina sau untul topit, se adauga condimentele si se toarna apoi peste ficat.


Se pun cateva linguri de compozitie intr-un blender si se mixeaza. Repetati pana terminati compozitia.


Puneti pateul intr-o farfurie si decorati-l cu rosii, castraveti, muraturi, felii de lamaie, ardei gras colorat, etc. Stropiti cu putin ulei de masline.


Se da la rece aproximativ 30 minute sa se mai intareasca.


Puteti sa-l serviti ca aperitiv rece cu hrean, salata sau sa-l folositi la tartine.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Hentiu , 11 decembrie 2014

    Ce ziceti de enibahar si nucsoara , dupa gust ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Voi face si eu pate.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Cred ca am sa incerc o cantitate mica, insa cu ficat de pasare.

    • Fara foto

      lia , 31 ianuarie 2010

      Tare gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      De ce e nevoie de cub concentrat de ciuperci?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Frumos arata! Pe vremuri cand eram mai multi in familie, cand erau si copii acasa, faceam pateu la taiatul porcului, era f. gustos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Bun pateul tau Doina...! Eu nu fierb ficatul ci il fac tocanita cu ceapa apoi rece, il dau prin masina de tocat. Adaug si cateva oua fierte si patrunjel verde...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Tare gustos, tare frumos.Felicitari! (ca de obicei)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare! Intr-adevar, pateul facut in casa este excelent, pe gustul meu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      eu pregatesc cu unt si adaug putin cognac!ft interesanta reteta si frumos prezentata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Delicios...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte frumos ilustrat acest preparat.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • optional cateva ciuperci
  • 200 g margarina (unt)
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • cateva feliute de ardei rosu
  • verde
  • galben
  • o feliuta de lamaie si verdeata pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Voi face si eu pate.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Piept de pui pane

Piept de pui pane

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare,

53 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne