autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan la cuptor

Autor: Ernest Armonn (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ernest Armonn (Bucatar)   
Reteta postata pe: 15 martie 2007

Ingrediente
- Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri), - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare, - 7-8 cătei de usturoi întregi, - un morcov tăiat în degeţele, - 4 castraveti murati mici, - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi, - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline), - 1 lingurită de sare fină, - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce, - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat, - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Se impaneaza fiecare din cele doua jumatati de piept de curcan cu jumatate din degetele de morcovi, 3-4 catei de usturoi, cateva masline, bucati de cabanos si castraveciorii acri.


Se amesteca sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei.


Se ung cele doua jumatati de piept de curcan de jur imprejur si se aseaza intr-o tava care merge la cuptor.


Se baga in cuptorul incins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute.


Se serveste taiat in felii de un centimetru grosime, cald sau rece.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    laura (Bucatar sef):

    cel mai bun! gustos, dietetic, fara grasimi{am pus cremvursti in loc de cabanos}, si arata excelent! merge si cu piept de pui

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • - Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi
  • - un morcov tăiat în degeţele
  • - 4 castraveti murati mici
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • - 1 lingurită de sare fină
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne