autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan la cuptor

Autor: Ernest Armonn (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se impaneaza fiecare din cele doua jumatati de piept de curcan cu jumatate din degetele de morcovi, 3-4 catei de usturoi, cateva masline, bucati de cabanos si castraveciorii acri.


Se amesteca sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei.


Se ung cele doua jumatati de piept de curcan de jur imprejur si se aseaza intr-o tava care merge la cuptor.


Se baga in cuptorul incins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute.


Se serveste taiat in felii de un centimetru grosime, cald sau rece.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    laura (Bucatar):

    cel mai bun! gustos, dietetic, fara grasimi{am pus cremvursti in loc de cabanos}, si arata excelent! merge si cu piept de pui

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • - Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi
  • - un morcov tăiat în degeţele
  • - 4 castraveti murati mici
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • - 1 lingurită de sare fină
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne