autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan la cuptor

Autor: Ernest Armonn (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ernest Armonn (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 martie 2007

Ingrediente
- Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri), - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare, - 7-8 cătei de usturoi întregi, - un morcov tăiat în degeţele, - 4 castraveti murati mici, - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi, - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline), - 1 lingurită de sare fină, - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce, - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat, - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Se impaneaza fiecare din cele doua jumatati de piept de curcan cu jumatate din degetele de morcovi, 3-4 catei de usturoi, cateva masline, bucati de cabanos si castraveciorii acri.


Se amesteca sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei.


Se ung cele doua jumatati de piept de curcan de jur imprejur si se aseaza intr-o tava care merge la cuptor.


Se baga in cuptorul incins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute.


Se serveste taiat in felii de un centimetru grosime, cald sau rece.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de curcan la cuptor

Se taie pieptul in doua bucati. Fiecare parte se cresteaza din 2 in 2 cm dar nu pina jos. In fiecare

16 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Pieptul de curcan se spala,se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper,origano si usturoiul taiat

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    laura (Bucatar sef):

    cel mai bun! gustos, dietetic, fara grasimi{am pus cremvursti in loc de cabanos}, si arata excelent! merge si cu piept de pui

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • - Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi
  • - un morcov tăiat în degeţele
  • - 4 castraveti murati mici
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • - 1 lingurită de sare fină
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne