autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere.

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade C.


Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.


Se spala pieptii de rata, se usuca cu un servet si se sareaza pe ambele parti.


Se pipereaza si se prajeste intr-o tigaie cu ulei intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte pana devine crocant.


Se aseaza apoi pieptiii intr-o forma de sufleu si se lasa la cuptor timp de 15 minute.


Se scurge grasimea pe care a lasat-o carnea.


Se prajesc migdalele in tigaia unsa , se adauga cubuletele de mere si se inabusa putin.


Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca.Apoi se toarna 250gr.apa, se fierbe , apoi se amesteca sosul.


Se fierbe 1 minut.


Se toarna vinul rosu, maghiranul si scortisoara in sos pentru a da un gust special.


Se servesc pieptii de rata feliati cu sosul de mere.Drept garnitura puteti servi varza rosie calita si galuste cu cubulete de paine prajita in interior.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 portii):
  • 3 mere
  • 2 piepti de rata
  • (250gr. fiecare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic de sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

1. Am pus uleiul si ceapa tocata in oala interioara. 2. Am apasat butonul MENU si am selectat programul FRY. Am apasat COOKING TIME

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci la Multicooker

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

1. Ceapa taiata marunt se adauga in vas impreuna cu 2, 3 linguri de ulei. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se apasa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne