autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere.

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2007

Ingrediente
(pentru 3 portii):, 3 mere, 2 piepti de rata, (250gr. fiecare), sare, piper, 2 linguri migdale, 2 lingurite zahar, 1 plic de sos pentru friptura de pasare, 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade C.


Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.


Se spala pieptii de rata, se usuca cu un servet si se sareaza pe ambele parti.


Se pipereaza si se prajeste intr-o tigaie cu ulei intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte pana devine crocant.


Se aseaza apoi pieptiii intr-o forma de sufleu si se lasa la cuptor timp de 15 minute.


Se scurge grasimea pe care a lasat-o carnea.


Se prajesc migdalele in tigaia unsa , se adauga cubuletele de mere si se inabusa putin.


Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca.Apoi se toarna 250gr.apa, se fierbe , apoi se amesteca sosul.


Se fierbe 1 minut.


Se toarna vinul rosu, maghiranul si scortisoara in sos pentru a da un gust special.


Se servesc pieptii de rata feliati cu sosul de mere.Drept garnitura puteti servi varza rosie calita si galuste cu cubulete de paine prajita in interior.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 portii):
  • 3 mere
  • 2 piepti de rata
  • (250gr. fiecare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic de sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pasare in sos de chili

Copanele de pasare in sos de chili

Intr-o craticioara se pune apa la fiert si se adauga cuburile de knor-se amesteca pina se dizolva in apa.Se dizolva lingura de amidon

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curcan cu rosii si usturoi verde

Curcan cu rosii si usturoi verde

Pulpele taiate in doua,se prajesc putin in ulei dupa care se scot pe o farfurie;in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt,se adauga

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne