autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere.

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2007

Ingrediente
(pentru 3 portii):, 3 mere, 2 piepti de rata, (250gr. fiecare), sare, piper, 2 linguri migdale, 2 lingurite zahar, 1 plic de sos pentru friptura de pasare, 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade C.


Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.


Se spala pieptii de rata, se usuca cu un servet si se sareaza pe ambele parti.


Se pipereaza si se prajeste intr-o tigaie cu ulei intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte pana devine crocant.


Se aseaza apoi pieptiii intr-o forma de sufleu si se lasa la cuptor timp de 15 minute.


Se scurge grasimea pe care a lasat-o carnea.


Se prajesc migdalele in tigaia unsa , se adauga cubuletele de mere si se inabusa putin.


Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca.Apoi se toarna 250gr.apa, se fierbe , apoi se amesteca sosul.


Se fierbe 1 minut.


Se toarna vinul rosu, maghiranul si scortisoara in sos pentru a da un gust special.


Se servesc pieptii de rata feliati cu sosul de mere.Drept garnitura puteti servi varza rosie calita si galuste cu cubulete de paine prajita in interior.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

Curăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1). Pentru aceasta, am folosit un

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 portii):
  • 3 mere
  • 2 piepti de rata
  • (250gr. fiecare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic de sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

4 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de cocoș

Pilaf cu carne de cocoș

O mancare calsica si gustoasa Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.

Varza murata cu coasta afumata.

Usor de facut si fooarte buna! Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne