autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere.

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2007

Ingrediente
(pentru 3 portii):, 3 mere, 2 piepti de rata, (250gr. fiecare), sare, piper, 2 linguri migdale, 2 lingurite zahar, 1 plic de sos pentru friptura de pasare, 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade C.


Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.


Se spala pieptii de rata, se usuca cu un servet si se sareaza pe ambele parti.


Se pipereaza si se prajeste intr-o tigaie cu ulei intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte pana devine crocant.


Se aseaza apoi pieptiii intr-o forma de sufleu si se lasa la cuptor timp de 15 minute.


Se scurge grasimea pe care a lasat-o carnea.


Se prajesc migdalele in tigaia unsa , se adauga cubuletele de mere si se inabusa putin.


Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca.Apoi se toarna 250gr.apa, se fierbe , apoi se amesteca sosul.


Se fierbe 1 minut.


Se toarna vinul rosu, maghiranul si scortisoara in sos pentru a da un gust special.


Se servesc pieptii de rata feliati cu sosul de mere.Drept garnitura puteti servi varza rosie calita si galuste cu cubulete de paine prajita in interior.
Se incinge cuptorul la 200 grade C.


Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

Curăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1). Pentru aceasta, am folosit un

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 portii):
  • 3 mere
  • 2 piepti de rata
  • (250gr. fiecare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic de sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne