autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 100 g morcovi, 50 g telina, 500 g orez, 100 g unt, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in portii, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert in apa cu sare. spumeaza cu paleta si se adauga zarzavaturile curatate, spalate si taiate sferturi.


Se continua fierberea. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se fierbe in supa in care a fiert carnea (strecurata).


Se adauga, in timpul fierberii, uleiul, piperul boabe, sare, iar cind lichidul a scazut se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute.


Se verifica gustul. La servire se asaza in farfurie portia de carne, apoi orezul modelat in forma polonicului, stropit cu unt topit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g telina
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce

Sarmalute in varza dulce

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea tocata se amesteca impreuna

3 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie felii suncuta taraneasca

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne