autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se taie in portii, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert in apa cu sare. spumeaza cu paleta si se adauga zarzavaturile curatate, spalate si taiate sferturi.


Se continua fierberea. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se fierbe in supa in care a fiert carnea (strecurata).


Se adauga, in timpul fierberii, uleiul, piperul boabe, sare, iar cind lichidul a scazut se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute.


Se verifica gustul. La servire se asaza in farfurie portia de carne, apoi orezul modelat in forma polonicului, stropit cu unt topit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g telina
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri cu apa. Cand incepe sa fiarba, se

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mousaka original greceasca

Mousaka original greceasca

Mod de pregatire: Vinetele se taie de-a lungul in felii (8-10 mm) se sareaza si se pun deoparte 15 minute. Dupa ce au stat 15 minute,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne