autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 100 g morcovi, 50 g telina, 500 g orez, 100 g unt, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in portii, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert in apa cu sare. spumeaza cu paleta si se adauga zarzavaturile curatate, spalate si taiate sferturi.


Se continua fierberea. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se fierbe in supa in care a fiert carnea (strecurata).


Se adauga, in timpul fierberii, uleiul, piperul boabe, sare, iar cind lichidul a scazut se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute.


Se verifica gustul. La servire se asaza in farfurie portia de carne, apoi orezul modelat in forma polonicului, stropit cu unt topit.
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de pui

Se curata ceapa si morcovul,se toaca marunt,se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g telina
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne