festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se taie in portii, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert in apa cu sare. spumeaza cu paleta si se adauga zarzavaturile curatate, spalate si taiate sferturi.


Se continua fierberea. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se fierbe in supa in care a fiert carnea (strecurata).


Se adauga, in timpul fierberii, uleiul, piperul boabe, sare, iar cind lichidul a scazut se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute.


Se verifica gustul. La servire se asaza in farfurie portia de carne, apoi orezul modelat in forma polonicului, stropit cu unt topit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g telina
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne