autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de pui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma ce se formeaza. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert.


Separat, orezul, spalat si uscat pe un prosop, se caleste intr-o cratita cu untul, apoi se toarna trei cesti din zeama in care a fiert puiul.


Se aseaza bucatile de pui, se acopera si se da la cuptor la foc potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi servit se pune deasupra putin unt taiat in bucatele foarte mici pentru a se topi repede. Dupa gust se poate pune si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandru Miron

    Alexandru Miron (Maestru bucatar):

    Am facut, mi-a iesit destul de ok, adica, nah era mestecabil si avea un gust bun, fara tendinta de a se intoarce inapoi din stomac. Insa am folosit unt de masa, nu stiu daca am facut bine, trebuia sa mentionezi ce fel de unt. Mai trebuia mentionat si cat se pune din pachetul de unt, eu am pus un sfert, sper ca a fost bine. Am adaugat si nitel de delicat pentru pui... apropo, cat despre pui, am folosit o pulpa pe care am fierto asa cum ai spus, insa eu am scos carnea de pe os, pentru ca atunci cand iei din cratita sa nu se duca toata carnea din prima. Asa, am mai adaugat piper, cred ca am scapat cam mult, vad mai pe seara daca stau pe wc, si niste cimbru, ca da un miros placut chiar si putin gust, si am mai pus niste marar. in fine, mi-a placut, dar nu recomand unt, e mai ok uleiul

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    zarainas (Bucatar) , 08 februarie 2012

    nu gasesc ceapa unde si cum a fost folosita in reteta..banuiesc ca inainte de orez....dar oricum.. lipseste detaliu.

  • Fara foto

    Gratziella Lica , 29 aprilie 2010

    Pilaful a iesit foarte bun. Mi-ar fi placut plecere sa vad ca i sa dat credit D-nei Sanda Marin de unde aceasta reteta a fost preluata (pg. 130 din "Carte de Bucate" editia Bucuresti 1994, Editura Orizonturi). Singura carte de bucate pe care o am din Romania. Cheers, Gratziella

  • Fara foto

    andreea , 25 noiembrie 2009

    F simplu de facut si pare a fi si f gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

135 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 1 pui mare
  • o ceapa
  • 2 linguri unt
  • 200 gr. orez
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

zarainas (Bucatar)

nu gasesc ceapa unde si cum a fost folosita in reteta..banuiesc ca inainte de orez....dar oricum.. lipseste detaliu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi