autor:

silviana maftei
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framinta drojdia, se adauga zaharul topit in 2 lingurite de lapte caldut si o lingura de faina,


se bate bine si se lasa sa creasca.


Se adauga ouale, restul de lapte si untul topit, sare si faina pina se obtine un aluat potrivit de moale care se lasa sa dospeasca.


Se va intinde in foaie, se taie rotocoale cu un pahar.


Acestea se pot umple cu pasta de: varza, carne, ciuperci, peste.


Se pune cite o lingurita de compozitie in mijlocul rotocolului, se acopera cu alt rotocol de coca, se lipesc marginile si se rumenesc in ulei, se scurg pe hirtie absorbanta si se servesc cu smintina.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

    Umplutura poate fi din branza de vaci in amestec cu branza de oi sau din cartofi piure cu ceapa prajita. Se servesc cu asezonate cu ceapa prejita si branza de oi.

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 24 iulie 2008

    Cautam de ceva timp reteta asta, am mancat o data si mi-a placut foarte mult, o sa incerc si eu cu prima ocazie.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 0,025 g unt
  • 0,010 g drojdie debere
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit zahar
  • faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

62 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Umplutura poate fi din branza de vaci in amestec cu branza de oi sau din cartofi piure cu ceapa prajita. Se servesc cu asezonate cu ceapa prejita si branza de oi.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Macrou afumat

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior . Se leaga fiecare pestisor in

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste
Minitort cu pate de macrou

Minitort cu pate de macrou

Se curata pestele de oase si piele (eu am folosit macrou fiert, dar e mai bun cu cel afumat), se paseaza, se adauga branza, patrunjelul

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste