autor:

silviana maftei
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framinta drojdia, se adauga zaharul topit in 2 lingurite de lapte caldut si o lingura de faina,


se bate bine si se lasa sa creasca.


Se adauga ouale, restul de lapte si untul topit, sare si faina pina se obtine un aluat potrivit de moale care se lasa sa dospeasca.


Se va intinde in foaie, se taie rotocoale cu un pahar.


Acestea se pot umple cu pasta de: varza, carne, ciuperci, peste.


Se pune cite o lingurita de compozitie in mijlocul rotocolului, se acopera cu alt rotocol de coca, se lipesc marginile si se rumenesc in ulei, se scurg pe hirtie absorbanta si se servesc cu smintina.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

    Umplutura poate fi din branza de vaci in amestec cu branza de oi sau din cartofi piure cu ceapa prajita. Se servesc cu asezonate cu ceapa prejita si branza de oi.

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 24 iulie 2008

    Cautam de ceva timp reteta asta, am mancat o data si mi-a placut foarte mult, o sa incerc si eu cu prima ocazie.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 0,025 g unt
  • 0,010 g drojdie debere
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit zahar
  • faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

62 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Umplutura poate fi din branza de vaci in amestec cu branza de oi sau din cartofi piure cu ceapa prajita. Se servesc cu asezonate cu ceapa prejita si branza de oi.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Curatam ceapa si o tocam marunt. Desfacem conservele si le scurgem de ulei. Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive cu peste
Wild Dragon

Wild Dragon

Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu peste