autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

pizza de casa

Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de preparare


Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;


Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;


Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;


Dupa ce a crescut o vom intinde cu facaletzul pana obtinem forma dorita, dupa care o vom decora cu ceea ce ne place, eu de obicei bat 2 oua bine si torn peste blat dupa care pun carnea taiata marunt, rosiile, ardeiul, castravetii la fel taiati marunti si masline dupa care se baga la cuptor pentru 30 de min.


pofta buna

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta Rotaru , 05 octombrie 2013

    castraveti????

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Gustoasa si salvatore in unele situatii!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Şi nouă ne place Pizza tare mult. Şi eu fac, dar tot timpul încerc ceva nou! Poftă mare, Carmen!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Super reteta ta.Si la noi se pregateste foarte des pizza,ba de post,ba obisnuita.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Carmen si eu fac de multe ori pizza si ne place foarte mult !!! O fac mai ales cind fac...curatenie in frigider ! Pofta buna la ea !

    • Fara foto

      andreea , 16 februarie 2009

      Nu se pun castraveti pe pizza, pt ca dau un gust oribil, si imi pare rau sa spun, da arata cam nashpa pizza ta, nu as manca asa ceva...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

149 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt aluat
  • 150 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • compozitie:
  • salam/ cascaval rosii/ castraveti/ masline/ ciuperci/oua( pueti pune orice dupa pofta inimii voastre) sos de rosii sau ketchup

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ploscaru Carmen

chec cu cascaval si carne

Se face un aluat din 300 g de faina, 15 g de drojdie, sare si apa pentru a se obţine un aluat ceva

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

sandwich cu snitel si varza

Se taie carnea in felii de 1-1.5 cm. Se bat cu ciocanul de snitele pe ambele fete pana se subtiaza

11 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri

tort cu crema de vanilie si frisca

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Violeta Rotaru

castraveti????

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Pastele se fierb al dente in apa clocotita cu sare si un strop de ulei pentru a nu se lipi intre ele. Dupa fierbere se scurg de apa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe

Salata de Paste cu Fructe

Se fierb pastele 10 - 12 minute in apa clocotita sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce devin 'al dente'. Se dau

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza