Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca elastica buna de intins. Se ia coca si se bate de masa de 100 ori (cat numeri pana la 100 - vreo 4-5 min). Apoi se imparte in doua. Fiecare se unge cu cate 1/2 pachet margarina, se ruleaza sul, apoi inca o data sub forma de melc. Se lasa la frigider acoperita cu o folie de plastic pana se pregateste umplutura.
Umplutura: Branza se amesteca cu stafidele (inmuiate in rom sau vin), zaharul si mirodeniile.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, tava se unge cu margarina si se tapetaza cu faina. Se ia cate o bucata de coca si se intinde cat tava. Se pune prima foaie in tava, se adauga umplutura, apoi se asaza si cealalta foaie. Se unge cu ou batut. Cu cantul cutitului se delimiteaza patratele pentru ca foaia sa nu se rupa cand se taie (cand se coc seamana cu foile de placinta, dar mai fragede).
Se pune in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc foile deasupra (cca 45 min). Dupa ce s-a copt, se lasa putin acoperita cu un prosop de hartie, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in patrate si se asaza pe platou.
Se serveste atat calda cat si rece.
Aceeasi compozitie pentru foi se foloseste si la placinta cu mere sau dovleac, placinta cu carne sau ciuperci, baclava.
Observatii:
1. Daca vi se pare prea grasa, la compozitia pentru coca se poate pune in cana de apa doar un deget ulei (nu 1/4 cum am specificat).
2. Daca se rupe coca la intins, se mai poate adauga putina faina.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii