autor:

maria

» » Aperitive

Placinta cu carne

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Ingrediente
De ce avem nevoie:, foi de placinta (din care am folosit 10 foi ca din restul am folosit la o placinta ungureasca), 700 gr. carne tocata amestec vita cu porc, 2 cepe mari, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura gris, sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce pasta de ardei (facuta in casa de mama mea), Ne mai trebuie ulei pentru uns foile si pentru deasupra placintei 1 ou,100 gr. smantana si 2 -3 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Aceasta placinta delicioasa este inspirata din reteta d-nei Laura Laurentiu pe care dumneaei a intitulat-o Burek cu carne.


Ii multumesc foarte mult pentru retele delicioase pe care le face si care mi-au fost de multe ori sursa de inspiratie.


Se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine lucioasa apoi se adauga carnea se lasa pana isi schimba culoarea se adauga condimentele se asezoneaza cu sare si piper ,punem si pasta de ardei lasam putin sa mai scada sosul si se da deoparte la racit.


Pregatim tava in care vom face placinta, o ungem cu putin ulei si punem 2-3 foi de placinta suprapuse si unse usor intre ele punem din compozitie de carne punem iarasi foi iar carne si tot asa pana se termina si foile si carnea. Voi puteti sa faceti dintr-un pachet intreg de foi de placinta si bineinteles marind cantitatile la ingrediente. Deasupra placintei facem compozitia din ou batut cu lapte si smantana. O dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Este o placinta delicioasa va indemn sa o faceti nu veti regreta


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Aperitive

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

201 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput marinam carnea de miel; 1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Aperitive

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • De ce avem nevoie:
  • foi de placinta (din care am folosit 10 foi ca din restul am folosit la o placinta ungureasca)
  • 700 gr. carne tocata amestec vita cu porc
  • 2 cepe mari
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce pasta de ardei (facuta in casa de mama mea)
  • Ne mai trebuie ulei pentru uns foile si pentru deasupra placintei 1 ou,100 gr. smantana si 2 -3 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de maria

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Strudel cu mac

Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Strudel usor si gustos

Iata cum procedam : Batem ouale bine cu zaharul adaugam si praful vanilat,continuam cu laptele uleiul

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce buna este!



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Fierbem cateva minute broccoli,apoi il lasam intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui in fasii mai lungi si subtiri.Prajim pieptul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne