autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Placinta cu foi subtiri si branza de vaci dulce

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
2 pachete de foi subtiri de placinta., 1 kg de branza de vaci proaspata., 4 linguri de smantana groasa., 100 gr stafide aurii., 10 linguri de zahar brun., 1 lingura de rom., ulei pentru uns foile de placinta., 2 oua pentru uns rulourile de placinta., 2 sau 3 linguri de lapte batut., 4 sau 5 linguri de gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

28 voturi

Mod de preparare

Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozitia este prea tare,adaugam si cateva linguri de lapte batut.Trecem la uns foile de placinta,pe fiecare parte cu ulei.Cu ajutorul unei pensule,facem aceasta operatie,care va merge foarte repede.La fiecare rulou de umplut cu branza, voi pune cate 4 sau 5 foi de placinta.Eu am avut norocul sa fie foile de placinta foarte proaspete si sa nu se rupa.Punem peste 4 sau 5 foi de placinta,branza amestecata si apoi rulam si punem in tava,la cuptor pentru 50 de minute.Este o placinta foarte usor de pregatit si foarte gustoasa.Este foarte buna cand o servim calda,dar se mentine la fel de buna si a doua zi.Pofta buna!!!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Antimiu , 19 martie 2015

    buna buna

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      E preferata mea placinta cu branza!Aveti votul meu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      APETISANTA.......MMMM....

    • Fara foto

      Michael , 11 ianuarie 2010

      Foile de placinta se rup mai ales atunci cand nu avem rabdare sa le lasam sa ia temperatura camerei inainte de a le derula.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Multumesc draga SYLVIA,au iesit foarte bune plancintele mele.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Super delicioase !!!Multumim pentru reteta !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

28 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de foi subtiri de placinta.
  • 1 kg de branza de vaci proaspata.
  • 4 linguri de smantana groasa.
  • 100 gr stafide aurii.
  • 10 linguri de zahar brun.
  • 1 lingura de rom.
  • ulei pentru uns foile de placinta.
  • 2 oua pentru uns rulourile de placinta.
  • 2 sau 3 linguri de lapte batut.
  • 4 sau 5 linguri de gris.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

175 voturi    21 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri