autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Placinta cu foi subtiri si branza de vaci dulce

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
2 pachete de foi subtiri de placinta., 1 kg de branza de vaci proaspata., 4 linguri de smantana groasa., 100 gr stafide aurii., 10 linguri de zahar brun., 1 lingura de rom., ulei pentru uns foile de placinta., 2 oua pentru uns rulourile de placinta., 2 sau 3 linguri de lapte batut., 4 sau 5 linguri de gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

29 voturi

Mod de preparare

Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozitia este prea tare,adaugam si cateva linguri de lapte batut.Trecem la uns foile de placinta,pe fiecare parte cu ulei.Cu ajutorul unei pensule,facem aceasta operatie,care va merge foarte repede.La fiecare rulou de umplut cu branza, voi pune cate 4 sau 5 foi de placinta.Eu am avut norocul sa fie foile de placinta foarte proaspete si sa nu se rupa.Punem peste 4 sau 5 foi de placinta,branza amestecata si apoi rulam si punem in tava,la cuptor pentru 50 de minute.Este o placinta foarte usor de pregatit si foarte gustoasa.Este foarte buna cand o servim calda,dar se mentine la fel de buna si a doua zi.Pofta buna!!!
Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozi
Retete
Alte retete din Prajituri

Chec cu miere (onicleicheh)

Se freaca ouale cu zaharul si mierea pana nu se simte zaharul, se adauga uleiul, faina si restul

16 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura cu mere

Rade merele si scurge-le de zeama. Separat, amesteca uleiul cu zaharul si cateva picaturi esenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Antimiu , 19 martie 2015

    buna buna

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      E preferata mea placinta cu branza!Aveti votul meu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      APETISANTA.......MMMM....

    • Fara foto

      Michael , 11 ianuarie 2010

      Foile de placinta se rup mai ales atunci cand nu avem rabdare sa le lasam sa ia temperatura camerei inainte de a le derula.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Multumesc draga SYLVIA,au iesit foarte bune plancintele mele.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Super delicioase !!!Multumim pentru reteta !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

29 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de foi subtiri de placinta.
  • 1 kg de branza de vaci proaspata.
  • 4 linguri de smantana groasa.
  • 100 gr stafide aurii.
  • 10 linguri de zahar brun.
  • 1 lingura de rom.
  • ulei pentru uns foile de placinta.
  • 2 oua pentru uns rulourile de placinta.
  • 2 sau 3 linguri de lapte batut.
  • 4 sau 5 linguri de gris.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

maria mihalache (Chef de cuisine)

Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje