autor:

Poliana

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Aperitive cu legume

Placinta cu praz si cartofi

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 mai 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete. Framantam cu ajutorul degetelor un aluat cat de cat omogen,. Adaugam si lapte si-l mai framantam putin, doar cat sa se omogenizeze. Dam aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora.


Pregatim umplutura. Cartofii ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pentru maxim 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Peste cartofi punem branza maruntita, apoi potrivim gustul de sare si piper. o tigaie, punem uleiul de masline si prazul taiat rondele/fasii subtiri (inclusiv partea verde). Calim putin prazul pana cand se inmoaie, dupa caz se mai poate adauga apa. Oprim focul si peste praz adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt apoi sare si piper dupa gust.


Separat amestecam ouale cu smantana si un praf de sare. Spanacul il spalam bine si-l lasam la scurs.


Pregatim o forma de tarta, o ungem bine cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.


Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o foaie rotunda, groasa de 2mm si o punem in tava.


Peste aluat punem prazul, apoi umplutura de cartofi iar la final turnam amestecul de oua si smantana. Deasupra aranjam frumos frunzele de spanac.


Intindem si foaia a doua si o punem deasupra placintei. O intepam din loc in loc cu furculita si o ungem cu oul batut bine cu furculita. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.


A fost delicioasa, o placinta grozav de buna!


Pofta buna!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    lumi59 (Maestru bucatar) , 02 februarie 2014

    mmmmmmmmm o minunatie... am facut placinta cu praz, dar fara cartofi.. se va incerca si asta cat de curand

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou mare
  • 40-50 ml lapte
  • Umplutura
  • 1 praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr cascaval
  • 1 legatura marar
  • 2 cartofi medii
  • 100 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50 gr spanac
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Poliana

Prajitura cu branza si pere

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri

8 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Inghetata de zmeura cu bezea

Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti,

0 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

lumi59 (Maestru bucatar)

mmmmmmmmm o minunatie... am facut placinta cu praz, dar fara cartofi.. se va incerca si asta cat de curand

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Quiche picant- la Multicooker Philips

Quiche picant- la Multicooker Philips

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat ( adaugam 50 ml apa, daca vi se pare prea tare aluatul), le framantam putin,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Curechi de dovleac

Curechi de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac. Se pune dovleacul intr-un lighean,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume