autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu legume

PLACINTA CU VARZA

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina.


Se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora.


Se caleste varza in care am turnat piper din belsug.


Se intinde aluatul, se taie in patrate (aprox.), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele (nu ma intrebati cum, ca niciodata nu am stiut sa le dau o forma ca lumea), se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou.


Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc..

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    si ale Mariei Elena sint frumoase ;este aceiasi reteta?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Tare dragute ale tale.

  • Fara foto

    maria elena burdulea , 19 noiembrie 2009

    Eu le coc in tigaie, dar fac si la cuptor, dupa aceeasi reteta lichiu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Este grozava!! Si foarte sanatoasa, mai ales ca e coapta in cuptor!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cred ca este foarte buna,eu una as face in tava la cuptor, cum se face cea cu branza,fara sa ma chinui sa le fac pe toate la aceeasi marime.Felicitari, reteta este foarte buna.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Nu am mai mancat placinta cu varza din copilarie ... neaparat voi incerca aceasta reteteta.

    • Fara foto

      thurms , 01 aprilie 2009

      Abia astept sa o incerc! Mi se pare o reteta f buna. Oare o pot face si pt umplutura cu cartofi?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Fac si eu palcinta cu varza, dar...a mea se coace in tigaie...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Nu am mai mancat de foarte mult timp aceasta placinta. Nici nu s-a facut la mine in casa, o cumparam de la o patiserie care apartinea unui turc. Avea si o cofetarie. Excelente produse! S-a demolat de mult timp... pacat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Am sa fac dar cu varza proaspata, imi place reteta de aluat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Nu stiam de aceasta reteta. Mie nu imi place asa de tare varza murata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

41 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana lapte,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 lingurite de zahar ,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura de drojdie
  • 500 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • Varza murata taiata f. fin
  • Piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dragoe Ana

Tochitura delicioasa

Se taie cuburi toata carnea si se prajesc impreuna.Se scot si fierbinti..se toarna mujedeiul peste

12 voturi    5 comentarii
30 min
Salate cu carne

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul. Se asaza o foaie de placinta

47 voturi    24 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu ness si foi de bezea

Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"). Se adauga nuca

44 voturi    20 comentarii
2h
Dulciuri diverse

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

si ale Mariei Elena sint frumoase ;este aceiasi reteta?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Spanac gratinat

Spanac gratinat

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras si cele

13 voturi    17 comentarii
50 min
Aperitive cu legume
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida

1 vot    2 comentarii
35 min
Aperitive cu legume