Placinta taraneasca cu carne de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu carne de porc

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine)
  • 3 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.

Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura........Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa ,o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.

Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.

Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.

Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul.Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min.

Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit.

Separat spargem ouale,le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit.Amestecam.

Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.

Ungem o tava(eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22)cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii.

Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii.

Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor ,la 180 grade ,pentru circa 40-45 min,pana cand placinta este frumos rumenita.

Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise