pe scurt trebuie sa facem 2 blaturi,unul simplu si unul cu cacao, apoi o crema de vanilie si o spuma de albus cu zahar pudra pentru ornament pudrata la final cu razatura fina de ciocolata.
Blatul simplu: Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.
Blatul cu cacao: reteta de pandispan in care adaugam 2 linguri cacao;
Blaturile se coc in cuptorul preincins in tava unsa si tapetata cu faina.Dup ce s-au copt,se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca inainte de a le scoate din tava.
crema de vanilie: Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp.
Asamblarea prajiturii:punem un blat simplu apoi crema de vanilie (in strat subtire ca sa lipim doar), apoi un blat cu cacao apoi iar crema de vanilie de data asta in strat gros si ultima data spuma de albusuri batuta cu zahar ca pentru bezea sa se tina pe castron cand il intorci si deasupra radem cicolata neagra.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii