autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura cu foi de napolitane

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul. intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste, siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine.


Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata(conform instructiunilor de pe plic).


Se taie si se serveste, dupa ce s-a racit .


Pofta buna!

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 17 august 2014

    Pachet de foi de napolitana mic sau mare?

  • Fara foto

    Kamy Kamelya , 16 august 2014

    Unde vezi tu doua tipuri de foi? mai frateeeeeee......Se potriveste totul, nu e nimic dubios.

  • Fara foto

    Kamy Kamelya , 16 august 2014

    Florica Almas, nici nu s-a pomenit nimic de post doar ca nu contine oua.

    • Fara foto

      Viorel Vio , 16 august 2014

      Nu sunt doua tipuri de foi , e fața si dosul! :)

    • Fara foto

      Oprea Patricia , 30 aprilie 2014

      E super buna !!! Respectati reteta si va iese identica.

    • Fara foto

      Dora Atina , 13 martie 2014

      Mi se pare dubioasa prezentarea. In fotografii ai doua tipuri de foi. Ceva nu se potriveste.

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 06 decembrie 2013

      Draga Florica Almas, nu am zis ca este de post ? dar asta nu inseamna ca nu se poate face sa fie de post :) inlocuesti laptele de vaca cu lapte de soia si untul cu margarina :) prajitura rezultata...v-a fi la fel de gustoasa ! Mult spor si pofta sa ai !

    • Fara foto

      Florica Almas , 05 decembrie 2013

      cum spui ca este de postcand are lapte si unt

    • Fara foto

      Bulgariu Sosa Diana , 21 noiembrie 2013

      pana nu vad nu cred :P

    • Fara foto

      Oana Neacsu Anghel , 21 noiembrie 2013

      a iesit excelenta!!!! e foarte buna!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Cristina Josan,compozitia ajunge pentru 4 foi intregi. Dar pentru un aspect mai placut, tai foile in jumatate si le umpli. Mult spor !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Aneta Dumitru, daca nu doresti sa folosesti visinata nu este nici o problema :) suplimentezi cu lapte si v-a fi la fel de buna.Spor la preparat si pofta la mancat !

    • Fara foto

      Cristina Josan , 12 octombrie 2013

      pt cate foi ajunge compozitia

    • Fara foto

      Luciana Lucaciu , 11 octombrie 2013

      ce bine arata

    • Fara foto

      Gabriela-Simona Durnea , 10 octombrie 2013

      ma tenteaza!

    • Fara foto

      Corina Lit , 10 octombrie 2013

      super,buna!

    • Fara foto

      Aneta Dumitru , 10 octombrie 2013

      nu se poate scoate visinata din compozitie?

    • Fara foto

      Dorica Cluj , 10 octombrie 2013

      Buna idee!

    • Fara foto

      DanieLa Dana , 09 octombrie 2013

      frt bun.

    • Fara foto

      Faur-miscoi Alina-ileana , 23 septembrie 2013

      ff buna si se face si repede

    • Fara foto

      Neli Gheorghe , 22 iunie 2013

      iDEALA PT ACEST SEZON! MULTUMIM PT RETETA!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Felicitãri!!! un deliciu :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte aromata si aspectuoasa! Eu o faceam cu crema caramel; foarte buna idee.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Felicitari pentru aceasta prajitura delicioasa si pentru imaginile atragatoare prezentate*****.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      foerte buna prajitura eu o fac si de post fara lapte si visinata

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Minunate.M-ai convins sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

71 voturi

Ingrediente

  • Un dulce
  • rapid si gustos
  • care nu necesita coacere si nu contine oua.
  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350g biscuit simpli(maruntiti cu robotul)
  • 250g unt moale
  • 100g visinata
  • 30g esenta de rom(sau 1 fiola esenta)
  • 200ml lapte
  • 200g nuci macinate
  • 300g zahar
  • 100g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem

1 vot    3 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Maria

Pachet de foi de napolitana mic sau mare?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri