Prajitura cu ghimbir si caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ghimbir si caramel

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina cernuta
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cu cacao
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 2 lingurite cu ghimbir dat pe razatoare
  • putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr. gem acrisor (caise sau prune)
  • 150 gr nuca data prin masina
  • 2 lingurite cu ghimbir dat pe razatoare
  • putina esenta de migdale
  • Pentru caramel:
  • 15 lingurite cu zahar tos
  • 200 gr unt
  • 100 gr nuca (50 gr data prin masina si 50 gr pisata )

Mod de preparare

Cunoscand benefiicile ghimbirului, imi doream o prajitura cu aroma si gust de ghimbir. Asa ca am facut aceasta prajitura care mi-a placut foarte mult si am hotarat sa o dau mai departe, mai ales ca nu este complicata.

Zaharul, ouale, sarea si amoniacul se amesteca pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat uleiul, apoi apa minerala, aromele si ghimbirul. Dupa aceea incorporam lingura cu lingura faina.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cacao, amestecand pana la omogenizare.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul fara cacao si se intinde uniform. Peste acesta se intinde usor umplutura (gemul cu nuca si ghimbir ), peste care se intinde aluatul cu cacao.

Se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute. Cand este gata (se incearca cu scobitoarea), se lasa sa se raceasaca. Dupa aceea se rastoarna cu grija pe planseta, cu partea alba deasupra. Peste aceasta vom turna caramelul.

Prepararea caramelului

Intr-un vas se pune zaharul la caramelizat. Cand a devenit maroniu, se pune untul amestecand continuu pana la omagenizare. Se adauga nuca data prin masina si nuca pisata, se amesteca bine, se adauga putina esenta de migdale, apoi se toarna peste prajitura si se intinde uniform.

Dupa ce s-a racit caramelul se taie si se aseaza pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise