Prajitura cu lamaie si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu lamaie si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf cutit turmeric (pt culoare)
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie.
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 100gr zahar (puneti dupa gust)
  • 1 1/2 lingura faina
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite gelatina
  • Jeleu de visine:
  • 200 ml suc de visine(facut in casa; puteti inlocui cu zeama de compot)
  • zahar dupa gust
  • 3 lingurite gelatina

Mod de preparare

Pentru blat:

Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se formeaza o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta, coaja de lamaie si turmericul. Se amesteca apoi toate, inclusiv faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus pentru a pastra compozitia pufoasa. Se pune in forma unsa cu ulei si se coace la foc mic pana trece proba scobitorii.

Crema

Se amesteca laptele cu faina si zaharul, se pune la foc mic pana se ingroasa (trebuie sa fie ca o smantana groasa), apoi se ia de pe foc si se adauga untul cubulete, zeama si coaja de lamaie si gelatina inmuiata in prealabil in putina apa rece. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si se da la rece.

Jeleu:

Se incalzeste putin sucul de visine si se adauga gelatina inmuiata. Se lasa sa se racoreasca, iar dupa ce ansamblati prajitura*.Se toarna usor deasupra prajiturii, niveland cu o spatula. Apoi se da la frigider cateva ore, pana se intareste.

* pentru ansamblarea prajiturii taiati blatul in 2 straturi, puneti crema racita niveland foarte bine (pastrati daca doriti cateva linguri pentru partea de deasupra a prajiturii), puneti celalalt strat de blat, crema ramasa si jeleul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise