autor:

Elena-Ramona

» » Prajituri

Prajitura cu miere si nuci

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, •5 oua, •1 plic praf de copt, •1 cana miere, •1 cana de zahar tos, •Faina cat cuprinde, , Ingrediente pentru crema:, •1 cana de smantana mai grasa, •1 cana de zahar, •1 cana de nuci macinate, •250 g unt, •50 g zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in patru parti egale, intinzi din fiecare cate o foaie si le coci pe dosul tavii de aragaz, unsa si tapetata cu faina. Le lasi la racit fara sa le suprapui.


Pentru crema, freci untul cu zaharul, pana se dizolva tot zaharul si adaugi smantana si nucile. Crema trebuie sa fie suficient de bine legata. Daca este prea subtire mai poti adauga nuca macinata. Cu aceasta crema umpli foile si le lasi la rece pentru cateva ore. Daca ramane crema, puteti unge prajitura pe deasupra, sau o puteti decora cu zahar pudra sau glazura de ciocolata.
Retete
Alte retete din Prajituri

Salam de biscuiti

Mixam ouale cu zaharul, vanilia, cacaua, adaugam laptele, amestecam bine. Intro cratita topim margarina,

21 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bumbel Bee , 07 iulie 2014

    As vrea sa stiu cine se folosește mierea? Si in postarea tort de căpșuni fără coacere se pun si cirese asa cum scrie in reteta dau doar căpșuni?

  • Fara foto

    BumbleBee , 07 iulie 2014

    Si mierea cind se folosește?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Of ! inimioara !

    • Elena-Ramona

      Elena-Ramona (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Va multumesc :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Tare frumoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      apetisant tortuletul tau...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce frumoasa inimioara ! si ce gust minunat trebue sa aiba yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • •5 oua
  • •1 plic praf de copt
  • •1 cana miere
  • •1 cana de zahar tos
  • •Faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema:
  • •1 cana de smantana mai grasa
  • •1 cana de zahar
  • •1 cana de nuci macinate
  • •250 g unt
  • •50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gomboti

Mod de preparare: prunele le spalam, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

28 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

BumbleBee

Si mierea cind se folosește?



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura ,,gelee-cherry"

Prajitura ,,gelee-cherry"

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri