Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Ingrediente

  • ~~~~blat~~~~
  • - 150g zahar
  • - 2 oua
  • - 2ls cacao
  • - 200ml smintina sai iaurt nedegresat
  • - 250g faina
  • - 5ls esenta de rom
  • - 100ml ulei
  • - 4-5 ls marmelada
  • ~~~~umplutura~~~~
  • - 6 albusuri
  • - 200g zahar
  • - 150-170g fulgi de nuca cocos
  • - 1ls amidon sau praf de budinca de cocos/vanilie

Mod de preparare

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se rupe mai mult decit curge.

Acesta masa de aluat se imparte in doua parti egale.

O parte se toarna in tava unsa si tapetata cu grasime si faina,sau simplu cu hirtie de copt.

Peste ea se pune/toarna umplutura care se prepara astfel;

Albusurile se bat spuma ,adaogind in ploaie zaharul si se bate pina ce albusul este foarte tare si nu mai curge.

Se adaoga amidonul amestecat cu nuca de coscos si se amesteca in cotinare *nu cu mixerul* ci cu o lingura,in asa fel incit sa ramina cit mai mult aer incorporat in masa de albus.Astfel umplutura preparata se imparte cu o lingura pe toata suprafata primului blat din tava.

A doua parte din masa de blaturi se toarna intr-o punga de nailon,se taie la un colt putin si se dreseaza in mod egal,peste umplutura din albus si nuca de cocos.

astel totul pregatit s eintroduce in cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 40-45 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.

Dupa coacere imediat se unge prajitura deasupra cu gem/marmelada in prealabil incalözita si deasupra se presara imediat fulgi de ciocolata,coccos,ciocolata+cocos.....,ce doriti.

Totul se lasa la racit in tava si numai cind este complet rece,prajitura se scoate si se portoneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise