autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si pesmet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
150 g zahar, 4 oua, 150 g nuci pisate, 100 g pesmet, 1 lingura rom, 25 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema.


Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si albusurile batute spuma.


Se unge o forma cu unt, se presara cu restul de pesmet, se toarna compozitia si se coace la cuptor. Dupa ce s-a copt se taie patrate sau dreptungihiuri.

Retete
Alte retete din Prajituri

strudel fierbinte

1. incalzim cuptorul pina la 180grade 2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tort cu frisca si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate

15 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuci pisate
  • 100 g pesmet
  • 1 lingura rom
  • 25 g unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse