autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si pesmet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
150 g zahar, 4 oua, 150 g nuci pisate, 100 g pesmet, 1 lingura rom, 25 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema.


Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si albusurile batute spuma.


Se unge o forma cu unt, se presara cu restul de pesmet, se toarna compozitia si se coace la cuptor. Dupa ce s-a copt se taie patrate sau dreptungihiuri.

Retete
Alte retete din Prajituri

Tort cu urda,nuci, piure de castane si pudra de roscove

1..Se macina biscuitii la robot apoi se incorporeaza in ei margarina lichida,miezul de nuca maruntit

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Bomboane de cocos cu merisoare si fistic

Se amesteca nuca de cocos cu untul/margarina Rama, zaharul si laptele praf. Se fac bilute care se

2 voturi    5 comentarii
10 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuci pisate
  • 100 g pesmet
  • 1 lingura rom
  • 25 g unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma. Turnam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri