autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Prajituri

Prajitura cu rabarbura

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga apoi treptat uleiul; dupa ce se incorporeaza uleiul, se adauga treptat laptele, dupa care se adauga praful de copt stins si la sfarsit de tot se incorporeaza treptat faina.


Blatul se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Peste blat se aseaza fructele.(daca au samburi, se scot samburii)


Se baga la foc iute 5 minute, apoi se lasa 20 minute la foc moderat.


Intre timp, cele 6 albusuri se bat spuma cu cele 12 linguri de zahar ramase, si cu un pliculet de zahar vanilat.


Dupa cele 25 minute, se pune albusul spuma peste fructe si se lasa la foc moderat pana se coloreaza albusul.


Este gustoasa si racoroasa!


Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ELYSABETH DAIAN

    ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Nu este prea dulce, pentru ca rubarba (sau rabarbura) este foarte acra. Este perfecta pentru fructele acrisoare. Am facut-o chiar si cu capsuni si nu mi-a iesit foarte dulce.

  • Fara foto

    any , 06 mai 2010

    cred ca e prea dulde

Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 24 linguri zahar,12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3-4 cozi de rabarbura taiate feliute(in loc de rabarbura se pot folosi: visine sau cirese sau caise sau kiwi sau capsuni).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ELYSABETH DAIAN

Pastrav la cuptor

Se curata pastravul, se spala, se taie pe spinare oblic. Se macina chimenul, se amesteca cu piper

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Vitel cu telina

Se sareaza, se pipereaza si se da cu boia carnea. Se pune intr-o craticioara si peste ea se pune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Gogosari in bulion

Reteta o am de la televizor, pe cand stateam cu bebele in burtica(nu aveam voie sa fac efort de nici

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)

Nu este prea dulce, pentru ca rubarba (sau rabarbura) este foarte acra. Este perfecta pentru fructele acrisoare. Am facut-o chiar si cu capsuni si nu mi-a iesit foarte dulce.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri