Se freaca un pachet de margarina "unirea" cu 100 gr zahar,pana obtinem o crema.
Separam ouale,galbenusurile le batem cu un varf de sare si le vom adauga peste margarina cu zaharul,unul cate unul, treptat adaugam faina in care am pus si un pliculet de praf de copt. Se va obtine un aluat mai gros decat cel de la vestitul pandispan.
Dupa care batem albusurile spuma cu restul zaharului (300 gr),cand incep sa se intareasca, continuam cu adaugarea zaharului si cate putina zeama de lamaie.Se da la rece.
Intr-o tava punem hartie de copt, dupa care turnam crema obtinuta din margarina, zahar,galbenus de ou, faina si praful de copt. Intindem pe toata suprafata tavii,cu o spatula, deasupra din loc in loc, pe toata suprafata vom pune visinele(fara samburi) si cand am terminat de pus visinele, presaram zahar vanilat deasupra lor, se da la cuptor pentru cca 45' foc potrivit.(depinde de cuptor) Cand este aproape gata,o scoatem din cuptor si turnam deasupra spuma de albus de oua(bezeaua) si o dam din nou la cuptor pana ce bezeaua incepe sa se rumeneasca f putin.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii