autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura delicioasa

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul:


Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor (cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pentru 20 de minute.


Crema:


Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zaharul, vanilia, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet (eu am dizolvat gelatina in zeama de compot). Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus.


Se lasa la frigider sa se intareasca putin.


Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului, apoi se pune inapoi in tava.


Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat, se niveleaza frumos, apoi se adauga bucatile de ananas, se toarna cealalta jumatate de crema, se intinde uniform si se lasa la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a intarit crema, se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie, iar deasupra se pun bucatele de ananas.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Madalina Z. (Bucatar sef):

    O prajitura delicioasa, mi-a iesit perfect... Eu am decorat cu ciocolata amaruie rasa.... FFFFF buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    E cu adevarat delicioasa !

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manuela Miericika , 04 august 2014

    super reteta!

  • Fara foto

    Romita Robinson , 18 februarie 2014

    cred ca am sa o fac dumnica ca aspect este f frumoasa dar cred ca este si gustoasa ,multumim .

  • Fara foto

    Ileana Stanciu , 02 octombrie 2013

    arata bine

    • Fara foto

      corinasv , 20 iulie 2013

      Delicioasă prăjitură!...extrem de simplu de facut, răcoritoare pentru o zi de vara...eu la iaurt am folosit cremosso si a iesit o crema finaaaaa....o nebunie dulce-acrisoara ..pentru ca in loc de ananas am folosit vişine. O delicatesa, a concluzionat sotul meu.

    • Fara foto

      Georgiana Grigore , 29 mai 2013

      super reteta!

    • Fara foto

      Ramona Valentina Bogdan , 29 mai 2013

      mmmmmmmmmm cred ca e foarte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Mmmmmmmm, chiar cred ca a fost delicioasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2012

      Anca multumesc mult.Ma bucur ca iti place si ai succes cu ea.

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2012

      primesc laude pentru aceasta prajitura!fara exceptie farfuria ramane goala cand o servesc:)))sunt foarte fericita cand vad asta....multumesc pentru reteta!!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      O prajitura super buna,felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Silvia, e tare faina Delicioasa, ma tenteaza.

    • Stelut@

      Stelut@ (Bucatar) , 19 august 2010

      super....se apropie ziua mea si o prajitura ca asta imi trebuia ca sa fac putina impresie.... sper sa imi iasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Este foarte buna !

    • Fara foto

      Nicoleta Frasineanu , 26 aprilie 2010

      Foarte buna prajitura, usor de facut si foarte delicios produsul final. Dintre toate prajiturile experimentate pe net aceasta este cea mai laudata de familie. Datorita cremei cu iaurt gustul este putin acrisor si nu gretos ceea ce te face sa ceri si o a doua portie. Pe scut este o prajitura de cinci stele.

    • Fara foto

      Ali , 16 aprilie 2010

      http://twitpic.com/1f4x4n Asa a iesit a mea. Foaaaarte mare si pufoasa!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      arata foarte bine o sa incerc si eu

    • Fara foto

      diana , 02 martie 2010

      omg,prajiturica asta e un deliciu...am incercat-o si eu si le-a placut tuturor(in special socrului meu care e mort dupa prajituri bune)>.......multumim Silviei ca a impartit reteta cu noi.......te pupam si numai bine

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Arata super prajitura ta , felicitari ai votul meu!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Cred ca este tare buna, merita incercata.Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Va multumesc pentru aprecieri si ma bucur mult ca v-a reusit.Si mai ales ca va place. Dana,ce nu ti-a iesit,poate te ajut cu un sfat.

    • Fara foto

      zora , 01 februarie 2010

      super buna.Mi-a placut,fiul meu si el a laudat-o dar a si mancat mai mult de jumatate de tava cei drept in doua zile.multumesc pentru reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere!!!

    • Fara foto

      dana , 25 ianuarie 2010

      am incercato si eu si mie nu mi a iesit

    • Fara foto

      irina , 25 ianuarie 2010

      f.buna aceasta prajitura.am incercat multe din retetele d-voastra si au fost reusite toate.

    • Fara foto

      andreea , 24 decembrie 2009

      praitura a fost delicioasa

    • Fara foto

      Alina , 21 decembrie 2009

      super prajitura..trebuie sa o incercatii..ii"the best" :D

    • Fara foto

      mihaella , 13 noiembrie 2009

      reteta este minunata! am incercat-o saptamana trecuta si a fost apreciata de toti musafirii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

197 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri caco
  • o priza de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala (optional).
  • Pentru umplutura:
  • 2 licuri gelatina Dr. Oetker
  • 450 g smantana 12% grasime
  • 450 g iaurt
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie compot ananas (450 g).
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata neagra
  • bucatele de ananas.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Manuela Miericika

super reteta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse