autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura duo cu visine

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol.


Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm (eu am folosit una de 24 cm) cu unt si cu o lingura intindem compozitia in tava. Cele 3 linguri puse deoparte le amestecam bine cu cacaoa si laptele. Apoi tot cu lingura o intindem peste compozitia alba. Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui amestecam putin cele doua compozitii, dar nu pana la fund ci doar deasupra.


Asezam deasupra, de jur imprejur visinele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptorul cu usa deschisa si cu focul stins.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi scoatem pe un platou, pudram cu zahar pudra si servim.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Bulzan , 27 ianuarie 2015

    arata f bine merita incercat

  • Fara foto

    Gabriela Gaby , 23 ianuarie 2014

    arata f bine merita incercat

  • Fara foto

    Laura Ionita , 23 ianuarie 2014

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • 275 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 2 lingurite cu varf cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr visine
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Tort cu menta si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe

4 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Maria Bulzan

arata f bine merita incercat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri