autor:

Catalina

» » Prajituri

Prajitura in doua culori

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga laptele cate puțin, uleiul tot cate puțin apoi amestecul de faina + vanilie + praf de copt. (Se poate folosi și esența de vanilie).


Se amesteca bine totul cu mixerul apoi se imparte in doua. In una se pune cacao și se amesteca iar cealalta puteți sa o lasați asa sau daca vreți se poate pune nuca de cocos. Intr-o tava unsa și tapetata cu faina se pune o lingura din aluatul alb alta din cel negru și tot asa pana se termina aluatul, trebuie sa puneți repede.


Se da la cuptor la 180A timp de 40 minute (eu pun la temperatura mai mica ca la 180A cuptorul meu arde prajitura). Cand este gata se face glazura... se amesteca toate ingredientele și se pune pe foc 2-3 minute amestecand (depinde cat de densa vreți sa fie) apoi cu o lingura se intinde peste prajitura.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Este foarte buna, merita sa încercați.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Frumoasa prezentarea,iar prajitura cred ca este foarte buna.Felicitari,ai votul meu.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    delicioasa...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      I-mi place mult!felicitãri!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foare frumos,la fel ca un chec in 2 culori.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata minunat!

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Arata bine si cred ca este si tare gustoasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata tare frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • nuca de cocos (facultativ)
  • Pentru glazura: 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2-3 linguri cacao
  • unt sau margarina cât o nuca (glazura nu este obligatorie e un deliciu chiar și fără dar... e simplu de făcut)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Catalina

Piersici de post

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta

4 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Budinca cu capsuni

Intr-un vas se pun galbenusurile, oul intreg, 50g zahar si se amesteca cu mixerul pana devine ca

14 voturi    13 comentarii
20 min
Budinci

Prajitura cu pere si gris

Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina

21 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Catalina (Chef de cuisine)

Este foarte buna, merita sa încercați.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri