autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura krantz

Autor: adina serban (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.


Crema:


- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece


- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc


- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu


- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit


- untul se freaca spuma


- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine


- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta


- ptr ornat se caramelizeaza nuca.


Se raceste si se piseaza


- checurile se imbraca in nuca caramelizata


- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore


- este o prajitura rafinata

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geogeo Cernat , 18 noiembrie 2013

    Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr. faina
  • 700 gr. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 900 ml lapte dulce
  • 300 gr. amidon alimentar
  • 200 gr. miez de nuca
  • 500 gr. unt
  • 1 praf de copt stins in otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Geogeo Cernat

Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri