festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura krantz

Autor: adina serban (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.


Crema:


- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece


- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc


- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu


- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit


- untul se freaca spuma


- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine


- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta


- ptr ornat se caramelizeaza nuca.


Se raceste si se piseaza


- checurile se imbraca in nuca caramelizata


- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore


- este o prajitura rafinata

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geogeo Cernat , 18 noiembrie 2013

    Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr. faina
  • 700 gr. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 900 ml lapte dulce
  • 300 gr. amidon alimentar
  • 200 gr. miez de nuca
  • 500 gr. unt
  • 1 praf de copt stins in otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Geogeo Cernat

Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

11 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri