autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura krantz

Autor: adina serban (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adina serban (Bucatar)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
10 oua, 250 gr. faina, 700 gr. zahar, 5 linguri ulei, 900 ml lapte dulce, 300 gr. amidon alimentar, 200 gr. miez de nuca, 500 gr. unt, 1 praf de copt stins in otet

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.


Crema:


- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece


- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc


- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu


- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit


- untul se freaca spuma


- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine


- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta


- ptr ornat se caramelizeaza nuca.


Se raceste si se piseaza


- checurile se imbraca in nuca caramelizata


- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore


- este o prajitura rafinata
Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.


Crema:


- se dizo
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

33 voturi    12 comentarii
3h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geogeo Cernat , 18 noiembrie 2013

    Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr. faina
  • 700 gr. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 900 ml lapte dulce
  • 300 gr. amidon alimentar
  • 200 gr. miez de nuca
  • 500 gr. unt
  • 1 praf de copt stins in otet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse