autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura krantz

Autor: adina serban (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.


Crema:


- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece


- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc


- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu


- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit


- untul se freaca spuma


- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine


- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta


- ptr ornat se caramelizeaza nuca.


Se raceste si se piseaza


- checurile se imbraca in nuca caramelizata


- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore


- este o prajitura rafinata

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geogeo Cernat , 18 noiembrie 2013

    Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr. faina
  • 700 gr. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 900 ml lapte dulce
  • 300 gr. amidon alimentar
  • 200 gr. miez de nuca
  • 500 gr. unt
  • 1 praf de copt stins in otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Geogeo Cernat

Am incercat prajitura. Nu este rafinata, nu merita efortul.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse