Prăjitură la tavă cu zmeură

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură la tavă cu zmeură

Ingrediente

  • 220gr făină
  • 140 gr unt/margarină
  • 300 gr zahăr
  • 3 ouă
  • un plic de zahăr vanilat
  • 400 gr zmeură

Mod de preparare

Ouăle se separă şi gălbenuşurile se freacă cu 50 gr zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă aurie. Untul puţin frecat se încorporează în crema de ouă. Adăugaţi şi zahărul vanilat şi încetisor începeţi să încorporaţi şi făina, amestecând continuu.

Tapetaţi o tavă de copt cu unt şi o foaie de copt... turnaţi compoziţia cu lingura în tavă şi nivelaţi-o bine. lăsaţi la copt, la foc oarecum potrivit.... nici prea mare, nici prea mic... cam vreo 25 -30 minute (depinde de cuptorul fiecăruia)

Albuşurile se bat cu 250 gr zahăr, până devin aşa... ca bezeaua de frumoase şi vâscoase şi lucioase :P după care se amestecă cu zemura.

Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi bezeaua cu zmeura deasupra. Predaţi apoi totul cuptorului pentru încă 40 minute. Serviţi când aveţi chef, poftă, foame.. numai să o lăsaţi puţin să se răcorească :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise