autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura Lamaita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat :, 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 100ml ulei, 1 praf de copt, Pentru crema:, 500g branza dulce, 200g unt, 150g zahar, 1lingurita esenta de vanilie, Coaja rasa de la o lamiae, Pentru glazura:, 850ml suc de portocale (8 portocale mari), 2 budinci vanilie, 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

69 voturi

Mod de preparare

Pentru blat.


Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’.


Se lasa apoi la racit.


Pentru crema: Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam.


Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.


Pentru glazura: Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, optinem glazura.


Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.


O dam dinnou la rece pentru maximum 2h, dupa care o portionam si o servim.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie. Aluat Intr-un

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Prajitura Lamaita

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul

46 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • A n d r e e a

    A n d r e e a (Chef de cuisine):

    Prajitura asta se face cu orice fel de suc doresti. Eu am incercat-o cu Fanta Madness doar ca nu mi-a iesit culoarea foarte mov. Dar la gust este foarte buna. Am inlocuit si branza dulce cu branza Philadelphia simpla. A iesit foarte gustoasa.

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Maria , 26 noiembrie 2015

    da este f buna mai ales daca punem sucul de la portocale

  • Fara foto

    Csilla Toro , 05 august 2015

    Foarte buna

  • Fara foto

    Mony Moraru , 03 mai 2014

    Arata bine rau

    • Fara foto

      Alysutza Adytzu , 24 martie 2014

      ador aceasta prajitura nu am mai mancat de mult imi facea mama mea cand eram acasa .....e super delicioasa

    • Fara foto

      Rodica Popescu , 12 decembrie 2013

      Arata bine rau

    • Fara foto

      Rodica Popescu , 19 septembrie 2013

      E adevarat ca reteta asta e despre prajitura "Fanta" si se facea cu suc fanta de portocale. Inlocuita cu alte sucuri sau feluri de branza, nu mai e la fel de buna.

    • Fara foto

      Sinziana Maxim , 19 septembrie 2013

      Prajitura portocalita,mai bine zis, are mai putin zahar si faina decat altele, deci merita facuta si ... mancata.

    • Fara foto

      Niculina Gosav , 19 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Bori Vatlavic , 19 septembrie 2013

      este f f buna

    • Fara foto

      Victoria Savu , 29 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Fara foto

      Anca Cacovean , 26 iulie 2013

      lamaita see you portocale...dar e ok.

    • Fara foto

      Lacramioara Mihaluca , 12 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Fara foto

      Doinita Boicu , 12 iulie 2013

      o prajitura rece si gustoasa....hmmm bun bun!

    • Fara foto

      Claudia Onea , 04 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Fara foto

      Angela Leschian , 01 iunie 2013

      Arata bine rau

    • Fara foto

      Itu Angela , 01 iunie 2013

      am facut o si eu minunata.

    • Fara foto

      Andreea Visan , 19 mai 2013

      e superrrrrrr :p

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2012

      Ce mult imi place !!!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Foarte bine arata!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Ce bine arata,am s-o incerc si eu.Cred ca este tare buna!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Multumesc draga Sidy, esti tu o draguta...si ma bucur ca-ti place. Pup.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Mihaela draga, cu mare placere... am si pentru tine,pup.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Ramona draga , te servesc cu mare drag, pup.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Desi eu am mai papat din prajitura asta gustoasa, altundeva....tot am sa o trec in cartea mea de bucate.... Felicitari Liuta....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Aromata si superba!***** Vreau si eu daca Ramona a mai lasat ceva!Ha ha ha.........

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Vreau si eu!!! arata bine!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      wow ce bine arata!Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

69 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500g branza dulce
  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamiae
  • Pentru glazura:
  • 850ml suc de portocale (8 portocale mari)
  • 2 budinci vanilie
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Pogaci

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce mult imi place !!!!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura rapida cu iaurt si banane

Prajitura rapida cu iaurt si banane

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse