festivalul blogurilor gustoase

autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Prajitura Noapte de iarna

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri de cacao, un praf sare si 6 linguri de faina, cernuta, cu praful de copt (se amesteca usor, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua); se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace (se scoate cand blatul trece testul scobitorii).


Pentru crema se freaca un pachet de margarina sau unt (eu zic ca merge mai putin de un pachet) cu 6 linguri zahar pudra (neaparat), 3 pliculete ness si 100 g stafide care au fost tinute 10 minute in esenta de rom (o sticluta).


Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu 300 ml apa in care s-au fiert 3-4 linguri zahar, 1 plic de ness si romul ramas de la stafide, se umple cu crema si se glazureaza (se topeste ciocolata cu apa si uleiul). Din lipsa de timp eu am apelat la glazura cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker.


Deasupra se traseaza un grilaj cu frisca (sau alta forma) sau nuca de cocos, asta reprezentand "zapada". Eu nu am mai ornat prajitura, am lasat-o glazurata, e buna si asa. In plus, am adaugat la crema cu margarina cateva linguri de crema de vanilie (facuta din jumatate de litru de lapte), prajitura a avut un gust mult mai bun (crema de vanilie se adauga in crema cu margarina cand este bine racorita, sa nu se taie).

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Osnaga , 13 decembrie 2013

    am facut prajitura,e buna tare

  • Fara foto

    Dia Dia , 11 septembrie 2013

    vreauuuuu şi euu

  • Fara foto

    Andreea Gabriela Chiriac , 11 septembrie 2013

    ai facut si prajituraaa ce harnika e mami :* :*

    • Fara foto

      Andreea Gabriela Chiriac , 11 septembrie 2013

      oo ce bn arataa mamii

    • Fara foto

      Adrian Antonache , 11 septembrie 2013

      imi opresty si mie ?

    • Fara foto

      Adrian Antonache , 11 septembrie 2013

      bn seara!

    • Fara foto

      Nely Dumitrascu , 11 septembrie 2013

      Foarte buna am facut-o de en ori!!

    • Fara foto

      Ileana Jaggi , 26 iulie 2013

      Minunata prajitura !!! f.f.buna !!

    • Fara foto

      MILULESCU STEFANIA (Bucatar) , 22 iulie 2010

      FOARTE BUNA PRAJITURA AM INCERCAT-O

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta,trebuie testata.Sunt sigura ca este un deliciu.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.Am trecut-o la favorite.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Delicioasa! Ador cremele cu cafea.Am salvat reteta.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Arata bine,sigur o sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Tare buna trebuie sa fie! Felicitari, Alexandrina, am sa o increc, ma tenteaza, e crema cu cafea si sunt fan crema cu cafea sau crema caramel.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Yam, yam, o grozavie, te lingi pe degete...

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arata foarte bine, si eu fac o prajitura asemanatoare, dar in varianta mea se numeste "Prajitura cu foaie de inghetata". E foarte buna, intr-adevar!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Tare buna trebuie sa fie.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Îmi place!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Un deliciu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Am salvat-o multumesc, e minunata.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Cred ca e un deliciu.Felicitari

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Mi se pare simplă şi delicioasă! Felicitări!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Arata super si cred ca este un deliciu,te-am votat si am luat reteta.Felicitari pentru prajiturica.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Multumesc mult! Probabil cu frisca deasupra ar fi aratat chiar mai bine, dar mie mi-a placut s-o fac fara, mai simpla.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Este foarte aspectoasa prajitura ta, Alexandrina.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata grozav si cred ca este delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • sare (un praf).
  • Crema: 1 pachet margarina Rama/unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 pliculete de ness
  • 100 g stafide
  • o esenta de rom.
  • Sirop: 300 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pliculet de ness
  • romul ramas de la stafide.
  • Glazura: 50 g ciocolata
  • 3-4 linguri apa
  • putin ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alexandrina

Prajiturelele zanelor

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Salata cu sardine si rosii

Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate cu peste

Plăcintă cu carne

Tocam ceapa verde si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam

11 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Ana Osnaga

am facut prajitura,e buna tare

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri