autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Tiramisu

Autor: Adriana Lang (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adriana Lang (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Ingrediente
400 gr piscoturi, 4 oua, 500 gr mascarpone, 4 lg zahar, 1/2 l cafea naturala, 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 2h

402 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul se bate spuma tare.


Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus.


Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.


Intr-un recipient ( tava, platou) se va aseza un rand piscoturi. Acestea le vom insiropa cu cafeaua in prealabil pregatita. Peste ele se va pune un strat de crema.


Se continua asa pana la epuizarea materalului (piscoturi, cafea, crema).


Cand totul e gata se pudreaza pe deasupra cu cacao.


Se pune la frigider 1/2 h si se serveste rece.


Pofta buna!
Se separa ouale, albusul se bate spuma tare.


Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus.


Se ameste
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Tiramisu

Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare

16 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

prajitura tiramisu

Se prepara blatul: Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Nechithi , 25 iulie 2015

    foarte buna

  • Fara foto

    Ralu Ale , 20 decembrie 2013

    e ogad < bun delicens mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm va recomand sal faceti

  • Fara foto

    Rusu Ilie , 02 iulie 2013

    O DELICATESE NU ALTCEVA SPLENDID.

    • Oana Alexandra_Gheorghiu

      Oana Alexandra_Gheorghiu (Bucatar) , 11 mai 2012

      Buna ziua! am urmat corect fiecare pas, fiecare gramaj, din ce cauza crema a iesit cam moale? se va intari dupa ce o pun la rece? Multumesc!

    • Fara foto

      titi , 27 decembrie 2009

      cum obtin brinza mascarpone

    • Fara foto

      mary , 03 decembrie 2009

      mia iesit super bn

    • Fara foto

      Oly , 09 noiembrie 2009

      Am facut si eu tiramisu....este fff simplu si mai ales fff gustos...vo recomand

    • Fara foto

      diana , 07 noiembrie 2009

      va salut st din portugalia nu am nici un comentariu astazi am facut reteta voastra si mia iesit este foarte buna si simpla sotul meu va fi foarte bucuros va multumesc cu multa stima si respect

    • Fara foto

      catalina , 03 octombrie 2009

      in loc de mascarpone am pus branza topita si nuj sg daca imi iese:(( ce sa fac??

    • Fara foto

      bibi , 17 septembrie 2009

      E bestiala, pup io!

    • Fara foto

      dorina , 09 august 2009

      Am pregatit-o, e un deliciu, e buna cu draci.

    • Fara foto

      diana , 14 iulie 2009

      E tare buna prajitura va recomand pentru sotii vostri cand vreti sa ii cuceriti cu ceva bun :P. va multumesc

    • Fara foto

      LENA , 18 septembrie 2008

      Am si eu aceasta reteta este foarte buna si va spun asta fiind de profesie cofetar sef . O recomand multor prieteni .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

402 voturi

Ingrediente

  • 400 gr piscoturi
  • 4 oua
  • 500 gr mascarpone
  • 4 lg zahar
  • 1/2 l cafea naturala
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Oana Alexandra_Gheorghiu (Bucatar)

Buna ziua! am urmat corect fiecare pas, fiecare gramaj, din ce cauza crema a iesit cam moale? se va intari dupa ce o pun la rece? Multumesc!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje