autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 legaturi mari de praz, 1/2 kg. masline,, suc de rosii sau bulion, 1 lingurita otet,, 1 lingurita zahar, 2 lingurite faina, sare,, piper, dafin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

96 voturi

Mod de preparare

Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime.


Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 minute.


Se scoate si se lasa la scurs. Maslinele se desareaza, punindu-le timp de 5 minute in apa clocotita.


Se prepara un sos in felul urmator: intr-un vas potrivit se prajeste usor faina, se stinge cu 1 cana apa, se adauga bulionul sau sucul de rosii, otetul, sare, piper, zahar, foaia de dafin si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun prazul si maslinele si se introduce la cuptor pentru 10 minute.


Se serveste nu foarte fierbinte, cu paine foarte proaspata

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    tania , 17 octombrie 2009

    de ce nimeni nu spune cu maslinele trebuiesc intepate cu o furculita sau cu o scobitoare ???????? Gustul mancarii de aici vine . Va iubesc!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

96 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi mari de praz
  • 1/2 kg. masline,
  • suc de rosii sau bulion
  • 1 lingurita otet,
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite faina
  • sare,
  • piper
  • dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi