autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 legaturi mari de praz, 1/2 kg. masline,, suc de rosii sau bulion, 1 lingurita otet,, 1 lingurita zahar, 2 lingurite faina, sare,, piper, dafin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

96 voturi

Mod de preparare

Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime.


Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 minute.


Se scoate si se lasa la scurs. Maslinele se desareaza, punindu-le timp de 5 minute in apa clocotita.


Se prepara un sos in felul urmator: intr-un vas potrivit se prajeste usor faina, se stinge cu 1 cana apa, se adauga bulionul sau sucul de rosii, otetul, sare, piper, zahar, foaia de dafin si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun prazul si maslinele si se introduce la cuptor pentru 10 minute.


Se serveste nu foarte fierbinte, cu paine foarte proaspata

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    tania , 17 octombrie 2009

    de ce nimeni nu spune cu maslinele trebuiesc intepate cu o furculita sau cu o scobitoare ???????? Gustul mancarii de aici vine . Va iubesc!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

96 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi mari de praz
  • 1/2 kg. masline,
  • suc de rosii sau bulion
  • 1 lingurita otet,
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite faina
  • sare,
  • piper
  • dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc

Platou taranesc

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui o garnitura, in functie de preferinte. Portii:

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi