autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

pui chinezesc cu legume

Autor: olivia n (Maestru bucatar)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: olivia n (Maestru bucatar)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 23 octombrie 2008

Ingrediente
pentru 4-5 portii, 500 gr de piept de pui dezosat, 500 gr champignons proaspete, 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline, 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),, 1 ardei verde, 1 ardei galben, 1 ardei rosu sau un gogosar,, 1 ardei iute, 3 morcovi,, Sos de soia de la Heinz (se gaseste la supermarket la compartimentul de condimente in sticlute la un pret aprox. 4,9 RON)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala bine champignoanele, se taie in jumatate si se pun la fiert in apa 10 minute (se pot gati si la abur fara apa, daca aveti vase speciale pt. gatit la aburi de ex. zepter). Dupa ce s-au fiert strecurati bine ciupercile. foarte important sa cumparati champignoane proaspete si nu din conserva, deoarece cele proaspete dau acestui fel de mancare o savoare deosebita.


2.


Se taie ceapa verde sau prazul in rondele; se taie ardeii in fasii; se taie ardeiul iute rondele; se razuie morcovii. taie puiul cubulete si se stropeste bine cu sosul de soia, se lasa sa se imbibe in sos circa 10 minute.


Se incalzeste uleiul in tigaie, se adauga puiul in sos de soia.


Se rumeneste bine puiul pana devine maroniu si fraged.


Dupa ce acesta s-a rumenit, se adauga legumele taiate peste si se mai lasa totul acoperit pe foc mic 10 minute. La final adaugati ciupercile in tigaie alaturi de pui si legume, se mai lasa totul pe foc 2 minute.


Se serveste cu garnitura de orez simplu.


Important: gatiti acest fel de mancare intr-o tigaie de teflon pentru maxima savoare.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rinichi de porc in sos de vin aromat

se curata rinichii, se spala in cateva ape cu otet si sare, se scurg de apa si se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcel (Bucatar sef) , 06 aprilie 2012

    A iesit foarte bun preparatul ! in loc de sosul de soia am folosit vin,sare,piper boabe, piper alb macinat, putina scortisoara.

  • Fara foto

    alexia , 26 octombrie 2009

    e extraordinara, am facut-o si mi-a placut fff mult mancasem mai demult la restaurant si aduce f mult iar sare si piper se pun dupa gust

  • Fara foto

    horatiu , 26 octombrie 2008

    Nu e sare, piper, boia?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • pentru 4-5 portii
  • 500 gr de piept de pui dezosat
  • 500 gr champignons proaspete
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu sau un gogosar,
  • 1 ardei iute
  • 3 morcovi,
  • Sos de soia de la Heinz (se gaseste la supermarket la compartimentul de condimente in sticlute la un pret aprox. 4,9 RON)

Raporteaza reteta

Retete
de olivia n

Mar copt - ''bratapfel''

Se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Se scobesc merele de seminte cu ajutorul cutitului

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

salata chinezeasca cu paste

Fierbeti pastele dupa instructiuni. In acest timp taiati sunca si legumele foarte marunt. Strecurati

7 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Marcel (Bucatar sef)

A iesit foarte bun preparatul ! in loc de sosul de soia am folosit vin,sare,piper boabe, piper alb macinat, putina scortisoara.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea ?i apoi legumele. Urmeaza condimentele ?i apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne