autor:

dan deva

» » Fripturi

Pui umplut la cuptor

Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala puiul cu grija sa nu se rupa pielea.


Se toaca prin masina de tocat ficatul, pipotele si inimile, pulpa, ceapa, patrunjelul, franzela muiata in lapte si ouale fierte, se framinta amestecul bine cu sare si piper dupa gust cu ouale crude si cu untura, se sareaza si se pipereaza interiorul si exteriorul puiului si se maseaza bine, apoi se umple puiul bine cu mixtura facuta chiar si intre piele si carne si se coase sa nu iasa.


Se da la cuptorul incins la 180 grade timp de 1 1/2 ore, stropindu-se continuu cu zeama care iese din pui. La terminare se lasa sa se raceasca si se taie felii in sectiune sa fie si carne si umplutura, se serveste cu piure de cartofi si cu salata verde si cu un vin alb sec taninos.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • un pui mare pentru grill
  • 250g ficat de pui
  • 250g pipote si inimi de pui
  • 1 pulpa de pui dezosata
  • 1 lingura de untura de porc
  • 1/2 franzela alba
  • 1 cana lapte
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dan deva

Pui asiatic

Se taie pieptul cubulete si se amesteca cu sare, piper si 2 linguri de sos de soia si se lasa la

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Taco

Taiati pieptul cubulete si amestecati-l cu sare, piper si sosul de soia si lasati-l la rece 30 -

7 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Tortilla cu salsa verte

Tortilla: Se curata cartofii si se taie betisoare sau cubulete mici, se usuca intr-un prosop,

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    1 comentariu
1h
Fripturi