autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2009

Ingrediente
4 pulpe intregi, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 dovlecel 150 g, 2 rosii, 2 ardei grasi rosu/galben, 4-5 catei de usturoi, 50 g telina, cateva fire de patrunjel, optional cateva pastai de fasole verde, 20 ml ulei, 2 linguri ulei de masline, 50 ml vin alb {apa cu 2 lingurite otet si o lingurita zahar), sare, piper, paprika, cimbru, curry ( 1 lingurita sau 1 cub concentrat de ciuperci sau pui)

Dificultate: Medie Timp: 2h

55 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele, apoi se taie in bucati mai mari. Rosiile se decojesc si se taie in sferturi. Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu concentrat, piper si paprika.


Intr-o tava mai adanca puneti legumele si zarzavaturile, carnea, stropiti cu ulei, dati un praf de sare si adaugati apa cat sa le acopere pana la 3/4. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dati la cuptor la foc mic 1 ora.


Scoateti tava, descoperiti si adaugati usutoiul necuratat si zdrobit un pic cu latul cutitului, vinul (apa cu otet si zahar). Gustati zeama si dregeti eventual gustul, adaugati verdeata taiata mare si dati tava la cuptor, descoperita, inca 30-40 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada zeama prea mult.


Cand carnea este foarte moale scoateti tava din cuptor si asezati pe un platou legumele, carnea, decorati cu verdeata, foi de salata, stropiti bine cu ulei de masline si cu sos din tava, apoi pudrati cu putin curry si cimbru.


Cine doreste poate ingrosa la urma sosul care ramane in tava cu 2 lingurite de faina direct pe aragaz amestecand cu un tel in forma de para.


Decorati fiecare portie cu frunza de salata, verdeata, iar sosul care ramane il puneti separat intr-o sosiera.


Pofta buna.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte gustoase!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    loret_a , 04 septembrie 2009

    Bun, toata familia mea a fost incantata...si eu tot fara faina am facut sosul.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoase,gustoase...Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Super-gustoasa trebuie sa fie,felicitari.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Imi place mult aceasta mancare de carne cu legume la cuptor.Eu nu ingros sosul cu faina,il las asa si e f. bun.Eu nu pun f. multa apa la fiert si astfel sosul se ingroasa de la legume exact asa cum ne place noua.Spre final adaug putin vin alb si cateva foi de dafin si putin busuioc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

55 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe intregi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel 150 g
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 g telina
  • cateva fire de patrunjel
  • optional cateva pastai de fasole verde
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb {apa cu 2 lingurite otet si o lingurita zahar)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • curry ( 1 lingurita sau 1 cub concentrat de ciuperci sau pui)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Pregatim compozitia pentru umplutura: Adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul,

0 voturi    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Varza cu berbecut

Varza cu berbecut

- Taiem varza fideluta. - Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sare. - Adaugam carnea taiata cubulete. -

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne