Rasturnata cu visine si crema de lime

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rasturnata cu visine si crema de lime

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr visine
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lime
  • Pentru decor:
  • felii de lime
  • coaja rasa de lamaie
  • betisoare umplute cu ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, punem visinele din care am scos samburii, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 20 de minute si daca este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il intoarcem cu visinele in sus.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

O dam la frigide pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam, o decoram cu felii de lime si betisoare umplute cu ciocolata. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise