Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele.
Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharal . Le punem intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul.lasat de acestea.Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara , zaharul vanilat si stafidele bine scurse de apa.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Am folosit foi de placinta proaspete.
Foile de placinta le impartim in doua pentru ca din aceasta cantitate rezulta 2 rulade.Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei sau cu margarina(folosim o pensula) dupa care intindem un strat generos de mere(jumatate din cantitate) peste foi.Rulam si apoi ungem cu unt/margarina/ulei rulada.Procedam la fel si cu celelalte foi.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt asezam cele doua rulade una langa alta si dam la cuptor ,tinand pana cand rulada este bine facuta si frumos rumenita.Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.
Servim atat calda cat si rece.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii