Rulada de cascaval

Reteta de rulada de cascaval. Rulada de cascaval reteta simpla. Reteta de rulada de cascaval cu crema de branza si sunca presata. Rulada aperitiv cu cascaval. Retete de rulada aperitiv. Retete de aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulada de cascaval

Ingrediente

  • 200 g de cascaval
  • 150 g crema de branza
  • 100 g sunca presata
  • 1 ou fiert
  • 20 g unt
  • un praf de sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Aceasta reteta de rulada de cascaval o prepar mereu pentru mesele de sarbatori.

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele de rulada din cascaval oparit). Se face atat de simplu, incat este salvarea noastra la mesele festive cand avem de pregatit mai multe preparate.Eu fac portie dubla cand avem multi musafiri.

Tocam sunca cubulete mici. Amestecam 30 g sunca tocata cu unt, crema de branza si oul intr-un robot sau cu un mixer vertical. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand apa da in clocot punem cascavalul intr-o punga pe care o legam la capat, apoi il punem in apa. Luam vasul de pe foc, dar cascavalul ramane in apa fierbinte timp de 15-20 minute, pana se topeste complet. Il scoatem apoi din punga si il intindem pe o folie de staniol sau alimentara, in forma dreptunghiulara, cat este inca cald.

Punem crema de branza peste foaia de cascaval, apoi presaram cubuletele de sunca ramase.

Rulam cu ajutorul foliei si dam rulada la rece pentru cateva ore. Apoi o putem felia si servim.

Cum va spuneam, reteta de rulada de cascaval se face usor si este delicioasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise