Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ingrediente

  • vinete feliate intre 5mm si 1 cm - 5 vinete mari
  • branza cremoasa tip Philadelphia - 500gr
  • cateva fire de ceapa verde de primavara
  • smantana dulce pentru gatit, intre 15% si 35% grasime - 300 ml
  • ciuperci champinon - 200 gr
  • unt - 150 gr
  • 100 ml ulei virgin de masline
  • sare si piper alb
  • nuca muscat - un varf de lingurita - 10 gr (nucsoara)

Mod de preparare

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare si piper alb dupa gust. Nuca muscat da gust specific si de obicei pun un varf de lingurita, imbogateste gustul ciupercilor si al smantanii. Se lasa la foc mic cateva minute, fara sa fiarba,pana smantana isi schimba consisteta si devine ceva mai cremoasa, daca este prea legata se poata adauga putin lapte ptr a fi mai lichida, depinde de gustul fiecaruia.

Separat se feliaza vinetele, se ung cu o pensula cu ulei de masline si se presara sare si piper alb.Se baga la cuptor la 160 grade cateca minute,acest procedeu se foloseste pentru ca vinetele sa se poata rula mai usor.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se rezerva pana se racesc si preparam crema de branza. Intr-un bol amestecam branza cremoasa cu un praf de nuca muscat, sare, piper alb, coditele de ceapa verde taiate marunt.

Pe fiecare felie de vinata se pune o lingurita de crema de branza si se ruleaza, repetam procesul pana terminam vinetele. Pe fundul unei tavi punem cateva linguri de sos de smantana cu ciuperci si asezam rulourile de vinete unul langa celalalt,dupa ce terminam acoperim vinetele cu un strat subtire din restul de sos de smantana.

Se pot folosi ca aperitiv cald individual sau ca felul doi cu garnitura de cartofi sau batata (cartofi dulci) feliati si copti pe plita sau la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise