autor:

autor

» » Prajituri

Salam de biscuiti

   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
900 g lapte, , 1 kg biscuiti, , un pachet de margarina, , 11 linguri cu varf zahar, , 5 linguri cu varf cacao, , 3 sticlute de esenta de rom, , 800 g rahat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

565 voturi

Mod de preparare

In timpul fierberii laptelui se pune pachetul de margarina cu zaharul si se amesteca pana se topeste.


Se da vasul deoparte de pe foc si se pune cacaoa si se amesteca pana se dizolva bine, dupa care se mai da o data in clocot. La sfarsit se adauga esenta de rom si se amesteca lichidul.


Separat, intr-un vas mai mare se rup biscuitii bucati potrivite se taie rahatul si apoi lichidul fierbinte se rastoarna peste biscuiti si rahat(se pot pune si stafide) si se ameteca bine. Aceasta compozie se separa din ochi in 3 coli de celofan si se da forma unui salam care se pune la frigider pana a doua zi.


Este un desert delicios, mai ales la cafeaua de dimineata.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 11 iunie 2010

    e bun delicios?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Este foarte bun!

    • Fara foto

      alina , 19 iulie 2009

      E bun, dar prea mult lapte 900 gr. Iese pra moale compozitia.

    • Fara foto

      dina , 30 aprilie 2009

      Este foarte bun si foarte usor de facut. Incercati cu toata increderea. Iese destul de mult, trei suluri mari, se poate injumatati reteta.

    • Fara foto

      AnDrEeA , 29 ianuarie 2009

      Este deosebit de bun, nu am ce sa zic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

565 voturi

Ingrediente

  • 900 g lapte
  • 1 kg biscuiti
  • un pachet de margarina
  • 11 linguri cu varf zahar
  • 5 linguri cu varf cacao
  • 3 sticlute de esenta de rom
  • 800 g rahat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

288 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

alexandra

e bun delicios?



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse