autor:

panseluta

» » , Salate de legume, Salate reci

salata caesar

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Asta e reteta de salata Caesar clasica,cea initiala facuta in 1924 de Cesar Cardini, un restaurator italo-american,care activa, ca sa zic asa, la Tihuana,in Mexic,pentru a evita prohibitia. Dupa 4 iulie ,ziua Americii, a ramas fara prea multe provizii si a trebuit sa incropeasca o salata si ca sa salveze aparentele i-a pus alaturi "by the chef". Salata Caesar a fost inregistrata ca marca,de catre familia Cardini in 1948 ,drept care a aparut si dressing-ul pentru salata imbuteliat.


Adaosul de ansoa i se atribuie lui Rochelle Low, in asa numita nouveau Caesar ,adaos vehement contestat de Cardini.


Ca sa vedeti cata nebunie cu o salatica.


deci iata cum se prepara:


Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)


Se taie ceapa verde


Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut.


Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune intr-o tigaie si sa incalzeste amestecul putin,dupa care se adauga crutoanele,se stinge focul si sa lasa acolo sa-si traga uleiul si aroma de usturoi timp de jumatate de ora.


Se amesteca galbenusul cu frunzele de salata si ceapa,dupa care se adauga dressing-ul format din ulei ,zeama de lamaie, Worchestershire ,piper macinat,crutoanele cu tot cu usturoi si ulei si parmezanul.


Explicatiile sunt pe fiecare poza.


Acuma vreau sa va mai spun ca eu nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.Isi pune fiecare in farfurie,dupa dorinta.


Daca nu mancati toata salata la masa,cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se folosete,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Lili

    Lili (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    Multumesc, am reusit sa ma dumiresc in privinta acestei salate. Am gasit variante cu peste si variante cu pui, nu intelegeam specificul acestei salate, datorita istorioarei dezvaluita de tine am inteles mai bine care e specificul salatei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Arata foarte bine !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Buna cu adevarat.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      multumesc

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Am mai citit de Cardini şi salata lui Caesar. A ta arată foarte bine!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      pare mult ,dar nu e,atata ca trebuie sa faci crutoanele si sa le perpelesti putin in usturoi. va multumesc pentru aprecieri

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte fina si prezentare de nota 10.Multumesc pentru istoricul salatei.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      O varianat interesanta.Arata tare bine.Felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      ai avut ceva de lucru,dar a iesit cu stil.i-mi place

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Interesanta salata ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • -salata romana -are frunzele mai ferme
  • -2-3 fire ceapa verde (cardini a facut-o fara asta )
  • -1-2 galbenus (depinde cat de mare e salata ) crud sau oul fiert timp de 1 minut,nu mai mult
  • -ulei de masline
  • -zeama de la o lamaie (sau jumatate
  • depide cat de acra va place )
  • -1 Lg ( lingura ) sos worchester
  • -piper proaspat macinat
  • -usturoi cam 8 catei mari
  • -3/4 cana parmezan ras
  • -crutoane bronzate putin in cuptor
  • Ulterior s-au facut variatii,dar nu de catre cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de panseluta

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

2 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive cu carne

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Bruschette cu rosii si mozzarella

Se prajesc feliile de paine in toaster,dupa care se freaca cu un catel de usturoi taiat in doua. Rosiile

7 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Lili (Chef de cuisine)

Multumesc, am reusit sa ma dumiresc in privinta acestei salate. Am gasit variante cu peste si variante cu pui, nu intelegeam specificul acestei salate, datorita istorioarei dezvaluita de tine am inteles mai bine care e specificul salatei.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salată de baby spinach cu piept de pui și rodie

Salată de baby spinach cu piept de pui și rodie

Condimentăm pieptul de pui pe ambele părți cu sare, piper, boia și restul condimentelor, apoi îl punem la prăjit într-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun