autor:

Diana

» » Salate

Salata de ceapa cu chiftelute

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
- 1-1,5 kg ceapa, - 500g carne tocata, - zarzavat verde, - 2-3 catei de usturoi, - 2 linguri faina, - 4 oua, - sare, - piper boabe si macinat, - foi de dafin, - 200 ml otet, - 2-3 litri apa.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.


Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot.


Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.


Se lasa ceapa la "macerat" aprox 2h, pana cand s-a racit.


Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.


Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).


Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza.


Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    geta , 17 februarie 2010

    am facut-o si eu este un deliciu ,ii place fiicei mele mult.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Si mie imi plac foarte mult chiftelutele cu salata de ceapa,dar eu nu fac ceapa asa cum o faci tu.O tai pestisori si o pun intr un pahar de otet si un pahar de apa,doar cu dafin,o las jumatate de ora,o storc si o amestec cu maioneza iar deasupra pun chiftelutele.Cu siguranta o sa incerc si reteta ta.Sunt sigura ca ies foarte bune.Felicitari.

  • Fara foto

    anca s. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Exact la fel fac si eu aceasta reteta...e f gustoasa,sotului meu ii place enorm!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

46 voturi

Ingrediente

  • - 1-1,5 kg ceapa
  • - 500g carne tocata
  • - zarzavat verde
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 2 linguri faina
  • - 4 oua
  • - sare
  • - piper boabe si macinat
  • - foi de dafin
  • - 200 ml otet
  • - 2-3 litri apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Diana

Prajitura cu mere

Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare. Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte)

15 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Placinta de mere, cu foi Linco

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se

107 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

geta

am facut-o si eu este un deliciu ,ii place fiicei mele mult.



Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de pui cu ananas si crutoane

Salata de pui cu ananas si crutoane

Se curata ananasul de coaja si se indeparteaza miezul dupa care se taie in rondele si apoi in cubulete mici. Se curata maslinele de

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de boeuf Bujor

Salata de boeuf Bujor

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa

2 voturi    0 comentarii
4h
Salate