autor:

Diana

» » Salate

Salata de ceapa cu chiftelute

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
- 1-1,5 kg ceapa, - 500g carne tocata, - zarzavat verde, - 2-3 catei de usturoi, - 2 linguri faina, - 4 oua, - sare, - piper boabe si macinat, - foi de dafin, - 200 ml otet, - 2-3 litri apa.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.


Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot.


Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.


Se lasa ceapa la "macerat" aprox 2h, pana cand s-a racit.


Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.


Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).


Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza.


Se Adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.
Retete
Alte retete din Salate

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate

Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici; Puneti-i la fiert in apa cu

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    geta , 17 februarie 2010

    am facut-o si eu este un deliciu ,ii place fiicei mele mult.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Si mie imi plac foarte mult chiftelutele cu salata de ceapa,dar eu nu fac ceapa asa cum o faci tu.O tai pestisori si o pun intr un pahar de otet si un pahar de apa,doar cu dafin,o las jumatate de ora,o storc si o amestec cu maioneza iar deasupra pun chiftelutele.Cu siguranta o sa incerc si reteta ta.Sunt sigura ca ies foarte bune.Felicitari.

  • Fara foto

    anca s. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Exact la fel fac si eu aceasta reteta...e f gustoasa,sotului meu ii place enorm!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

46 voturi

Ingrediente

  • - 1-1,5 kg ceapa
  • - 500g carne tocata
  • - zarzavat verde
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 2 linguri faina
  • - 4 oua
  • - sare
  • - piper boabe si macinat
  • - foi de dafin
  • - 200 ml otet
  • - 2-3 litri apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana

Prajitura cu mere

Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare. Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte)

15 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Placinta de mere, cu foi Linco

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se

113 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

geta

am facut-o si eu este un deliciu ,ii place fiicei mele mult.



Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov

9 voturi    0 comentarii
3h
Salate cu carne
Salată cu burtă de vită

Salată cu burtă de vită

Se spala bine burta se pune in apa cu otet peste noapte. Se pune burta la fiert 2-3ore (puteti sari pasii acestia daca cumparati burta

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Salate cu carne