autor:

valentina ionita

» » Salate de legume

SALATA DE SPANAC

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spanacul se spala foarte bine in cateva ape,se scurge,se taie fasii subtiri si se amesteca cu rosiile taiate cubulete,ardeiul taiat fasii subtiri sau cubulete,castravetii taiati rondele,ceapa si usturoiul tocate marunt , mararul verde tocat foarte fin.


Deasupra se va turna dressingul preparat din zeama de lamaie, de mere sau otet balsamic,piper,sare,busuioc dupa gust si se va amesteca usor cu mana sau cu lingura.


Pofta buna!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2012

    Multumesc mult...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2012

    Foarte buna salata plina de cruditati si dresingul potrivit-minunat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2012

    Cu multa placere...O sa-ti placa cu siguranta...Pup

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

      Nu am facut salata de spanac, inca. Este sanatoasa si gustoasa. Multumesc, Valentina !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      La fel o pregatesc si eu dar adaug la dressing si putin ulei de masline.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 noiembrie 2009

      O idee grozava......................nu am facut niciodata salata de spanac dar merita incercat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Gustos si sanatos.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Merita incercata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

27 voturi

Ingrediente

  • 300 g frunze de spanac proaspat
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1-2 castraveti proaspeti
  • o legatura marar verde
  • o legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • otet de mere ,otet balsamic sau zeama de lamaie
  • sare, dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de post cu fasole rosie

Salata de post cu fasole rosie

Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata. Taiati rosiile cubulete dupa

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata orientala de post

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele. Mararul il tocam

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume