autor:

alexandra elena

» » Salate cu carne

Salata de telina cu piept de pui

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe, dupa care se da deoparte sa se raceasca. Intre timp se prepara maioneza din galbenusul unui ou fiert tare si racit si celalalt ou crud. Acestea se amesteca foarte bine adaugandu-se cate putin din ulei si zeama de la o jumatate de lamaie. Cand se obtine cantitatea dorita de maioneza se incorporeaza si lingurita de mustar si se da deoparte. Telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mica iar pentru a nu se oxide se poate stropi cu zeama de lamaie. Dupa ce se taie marunt pieptul de pui se amesteca cu telina si maioneza, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se orneaza cu verdeata tocata marunt.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Eu pun si 2-3 castraveti acrii taiati cubulete si pe langa maioneza pun si cateva linguri de smantana. E delicioasa!

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine):

    Este o salata foarte gustoasa si usor de preparat. Ma incanta mai mult decat salata boeuf. Eu o prepar aproape in fiecare saptamana de la Craciun, cand am aflat de ea. Recunosc, eu nu am adaugat niciodata verdeata, dar voi incerca data viitoare.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Luca , 12 martie 2014

    meniul zilei

  • Fara foto

    Potop Sanda , 09 ianuarie 2014

    buna

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    Buna salata!Maioneza eu o fac dintr-un ou crud-e mai dietetica.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 august 2011

      Foarte buna si sanatoasa....

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte buna si usor de preparat intradevar!

    • Fara foto

      Mihmac , 15 noiembrie 2009

      Am pus si 3 castraveti in otet. Verdeata am folosit pentru ornat. Cred ca a iesit delicioasa. Imi va spune iuby maine.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      salata buna,natur,o adevarata vigoare romaneasca,recomand barbatilor consumul saptamanal.felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      O salata foarte buna si foarte sanatoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      O salata hranitoare si usor de gatit, imi place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Si eu o fac foarte des, dar pun si un morcov crud dat pe razatoarea cu ochiuri mari si nu pun verdeata; iar cateodata pun si un mar dat tot prin razatoarea cu ochiuri mari.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Este o salata foarte gustoasa si usor de preparat. Ma incanta mai mult decat salata boeuf. Eu o prepar aproape in fiecare saptamana de la Craciun, cand am aflat de ea. Recunosc, eu nu am adaugat niciodata verdeata, dar voi incerca data viitoare.

    • Fara foto

      Carmen (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Este o reteta foarte usor de facut dar si ff buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Asta trebuie sa fie tare buna. Am sa o incerc si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

64 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui
  • 200 gr telina
  • 2 oua,100-150 gr ulei
  • o lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • zeama ½ lamaie
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alexandra elena

Piept de pui umplut

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi de cca 2cm. Se fierb in apa cu sare pana le ramane

26 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Salata de fructe

Fructele se spala, se sterg de apa, se curata si se taie felii sau cuburi. Acestea se stropesc cu

8 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de fructe

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

26 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Mihaela Luca

meniul zilei

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de boeuf

Salata de boeuf

1.Dupa ce spalati carnea foarte bine o puneti la fiert, o spumuiti, apoi adaugati morcovul curatat (se pune intreg). Adaugati sare sau

1 vot    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Se spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert in coaja impreuna cu carnea si legumele. Se adauga 1-2 lingurite sare pentru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Salate cu carne